POSNA VOĆNA POSLASTICA SA MLEVENIM KEKSOM I MAKOM Neodoljiva, a gotova za 15 minuta
Očaravajuća torta probudiće sva čula.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike griza
- 600 ml sojinog mleka
- 150 g margarina
- 350 g posnog mlevenog keksa
Za voćni fil:
- 450 g smrznutog šumskog voća ili malina
- 2 kašike gustina
- 1/2 limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike šećera
Za preliv:
- 150 g posne bele čokolade
- 80 ml biljne slatke pavlake
Priprema:
Mak, šećer, vanilin šećer, griz i sojino mleko sipajte u šerpu, pa ostavite da proključa. Mešajte nekoliko minuta, da se zgusne. Dodajte margarin pa mešajte dok se ne sjedini. Umešajte posni mleveni keks. Sjedinite dobro da smesa postane kompaktna. U kalup izlijte smesu pa ostavite u frižideru. U šerpu stavit voće, pa kad se odledi i pusti sok, dodajte šećer, gustin i limunov sok. Mešajte dok se dobro ne zgusne. Zagrejte biljnu slatku pavlaku, ali nemojte da proključa. Tome dodajte kockice posne bele čokolade, pa sklonite sa vatre i sačekajte nekoliko minuta. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Prelijte tortu pa je ostavite u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
DŽUNGLA TORTA Preukusna poslastica sa bananama ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite banane, ovu tortu ćete obožavati.
MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)