POSNA VOĆNA POSLASTICA SA MLEVENIM KEKSOM I MAKOM Neodoljiva, a gotova za 15 minuta
Očaravajuća torta probudiće sva čula.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike griza
- 600 ml sojinog mleka
- 150 g margarina
- 350 g posnog mlevenog keksa
Za voćni fil:
- 450 g smrznutog šumskog voća ili malina
- 2 kašike gustina
- 1/2 limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike šećera
Za preliv:
- 150 g posne bele čokolade
- 80 ml biljne slatke pavlake
Priprema:
Mak, šećer, vanilin šećer, griz i sojino mleko sipajte u šerpu, pa ostavite da proključa. Mešajte nekoliko minuta, da se zgusne. Dodajte margarin pa mešajte dok se ne sjedini. Umešajte posni mleveni keks. Sjedinite dobro da smesa postane kompaktna. U kalup izlijte smesu pa ostavite u frižideru. U šerpu stavit voće, pa kad se odledi i pusti sok, dodajte šećer, gustin i limunov sok. Mešajte dok se dobro ne zgusne. Zagrejte biljnu slatku pavlaku, ali nemojte da proključa. Tome dodajte kockice posne bele čokolade, pa sklonite sa vatre i sačekajte nekoliko minuta. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Prelijte tortu pa je ostavite u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZA VOĆNA TORTA Ne zahteva ni truda ni vremena, a harmonija ukusa u svakom zalogaju
Savršena za rođendane i sve bitne datume.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)