POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Pogodan za dane Petrovskog posta, a razliku u ukusu nećete da osetite.

posni čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

Za podlogu:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 140 g margarina
  • 5 kašika sojinog mleka

Za žuti fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 500 ml sojinog mleka
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za voćni fil:

  • 200 g voća
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašika gustina
  • 3 kašike vode

Priprema:

Margarin otopite pa ga sjedinite sa posnim keksom i sojinim mlekom. Smesu izlijte u kalup i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru. U šerpu sipajte 450 ml sojinog mleka i šećer da provre, a u ostalih 50 ml sojinog mleka dodajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile. Zatim zakuvajte puding. Prohlađen puding umutite mikserom. Onda dodajte margarin pa opet sve umutite. Sipajte žuti fil preko podloge u kalupu pa vratite u frižider. Voće, šećere i vodu sipajte u šerpu i ostavite da proključa. Umutite pa dodajte prethodno umućeni gustin u malo vode. Kada se fil prohladi, sipajte ga preko žutog fila. Ostavite čizkejk u frižideru preko noći. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading