POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji se pamti
Pogodan za dane Petrovskog posta, a razliku u ukusu nećete da osetite.
Potrebno je
Za podlogu:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 140 g margarina
- 5 kašika sojinog mleka
Za žuti fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 1 kašika margarina
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za voćni fil:
- 200 g voća
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika gustina
- 3 kašike vode
Priprema:
Margarin otopite pa ga sjedinite sa posnim keksom i sojinim mlekom. Smesu izlijte u kalup i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru. U šerpu sipajte 450 ml sojinog mleka i šećer da provre, a u ostalih 50 ml sojinog mleka dodajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile. Zatim zakuvajte puding. Prohlađen puding umutite mikserom. Onda dodajte margarin pa opet sve umutite. Sipajte žuti fil preko podloge u kalupu pa vratite u frižider. Voće, šećere i vodu sipajte u šerpu i ostavite da proključa. Umutite pa dodajte prethodno umućeni gustin u malo vode. Kada se fil prohladi, sipajte ga preko žutog fila. Ostavite čizkejk u frižideru preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Kremasto savršenstvo idealno za sve prilike, prste da poližete
Ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)