PLETENICA SA MAKOM Cela kuća će zamirisati na limun, rum i sveže pecivo
Savršenog mirisa i još boljeg ukusa, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 2 dl mleka
- 0,5 dl mleka za kvasac
- 1 kesica kvasca
- 4 kašike šećera
- 1 korica jednog limuna
- 1 jaje
- 150 g putera
- malo soli
Za fil
- 300 g mlevenog maka
- 1 dl vrelog mleka
- šećer
- korica limuna
- malo ruma
- umućeno belance
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pomešajte kvasac i šećer sa toplim mlekom pa ostavite 10 minuta. Pomešajte sa brašnom, puterom, belancem, šećerom i koricom limuna. Zamesite mekano testo. Ostavite na toplom 20 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo u 3 loptice. Svaku loticu razvaljajte 15x30 cm. U jednoj posudi pomešajte mleveni mak, vrelo mleko, šećer, limunovu koricu, rum i belance. Loptice premažite filom pa urolajte. Ispletite pletenicu pa je premažite žumancetom i pospite šećerom. Ostavite da odmori 20 minuta. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, dok ne dobije lepu smeđu boju. Čačkalicom proverite da li je pletenica pečena. Bon appetit!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)