KAPREZE Očaravajuća italijanska čokoladna poslastica koja super ide uz kafu
Fenomenalna torta potiče sa čuvenog, romantičnog ostrva Kapri u Italiji, i osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 250 g crne čokolade
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 300 g mlevenih badema
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu za kuvanje izlomite pa je otopite na pari. Dodajte omekšali maslac i smesu dobro promešajte. u jednoj posudi belanca odvojite od žumanca. Pomešajte žumanca sa šećerom i mešajte dok se šećer potpuno ne otopi, a smesa ne postane kremasta. U smesu sa maslacom i čokoladom dodajte smesu od žumanaca i lepo pomešajte. Belanca ulupajte u čvrst sneg, pa i to dodajte prethodno pripremljenoj smesi, ali špatulom. Umešajte mlevene bademe. U kalup obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite tortu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i sačekajte da se prohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)