KAPREZE Očaravajuća italijanska čokoladna poslastica koja super ide uz kafu

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna torta potiče sa čuvenog, romantičnog ostrva Kapri u Italiji, i osvojiće i one izbirljive.

kapreze torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g crne čokolade
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 180 g šećera
  • 300 g mlevenih badema

za posipanje

  • šećer u prahu

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu za kuvanje izlomite pa je otopite na pari. Dodajte omekšali maslac i smesu dobro promešajte. u jednoj posudi belanca odvojite od žumanca. Pomešajte žumanca sa šećerom i mešajte dok se šećer potpuno ne otopi, a smesa ne postane kremasta. U smesu sa maslacom i čokoladom dodajte smesu od žumanaca i lepo pomešajte. Belanca ulupajte u čvrst sneg, pa i to dodajte prethodno pripremljenoj smesi, ali špatulom. Umešajte mlevene bademe. U kalup obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite tortu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.  Izvadite i sačekajte da se prohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading