PEČENE JABUKE SA ORASIMA I CIMETOM Desert od koga miriše cela kuća, a smaže se u momentu
Sočan desert u savršenom spoju voća sa orasima i medom.

Potrebno je
- 6 nakiselih jabuka
- 12 kašika šećera
- 1 i 1/2 kašika cimeta
- 2 kašike sitno seckanih oraha
- 2 kašike meda
- 30 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke ogulite, prepolovite pa im izvadite semenke. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte cimet sa šećerom, pa pospite preko jabuka u plehu. Zatim , dodajte seckane orahe. Prelijte medom, pa po vrhu asporedite listiće margarina. Pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite jabuke 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, skinite foliju i pecite dok jabuke ne omekšaju. Bon appetit!
Možda vas zanima:

ČOKO MOKO ROLAT Kremasti desert oboriće s nogu sve koji ga budu probali, nema mu ravnog
Pravi se lako, a pojede brzo.

VALJUŠCI SA MAKOM Bude nostalgiju na dane detinjstva, a gotovi očas posla
Desert ukusa koji se pamti.

ČOKOLADNI MUS Gotov za pola minuta, a nikad kremastiji i slađi, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert za sve prilike.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI SUFLE Desert koji se topi u ustima, a uspeva i početnicima, po receptu bez mane
Savršenog ukusa koji se pamti.

PROVERENO NAJBOLJA TORTA Španski vetar, klasik koji obara sa nogu
Predivno hrskave okolo i vazdušaste unutra korice uz dva krema od čokolade i lešnika čine ovu kombinaciju neodoljivom

DOBITNA KOMBINACIJA Sladoled od vanile će biti ukusniji kada ga prelijete ovim prelivom, tako to rade u Italiji
Za početak, jednostavno izvadite kašiku sladoleda, dodajte kap-dve...

POSLASTICA OD SAMO 2 SASTOJKA Mus od malina je letnje osveženje kome ćete se uvek vraćati, bolje ne postoji
Za dodatni efekat, pospite mus rendanom čokoladom, listićima badema ili...

LEDENA KAFA SA KOKOSOM Tropski šapat sa ukusom raja
Umesto kokosovog mleka, možete koristiti kokosovu pavlaku za bogatiji ukus

POSNI UŽITAK Čokoladna čarolija sa orasima
Ovaj kolač je mekan, sočan i idealan za sve koji poste ili žele posnu verziju čokoladnog zadovoljstva
Komentari (0)