PEČENE JABUKE SA ORASIMA I CIMETOM Desert od koga miriše cela kuća, a smaže se u momentu
Sočan desert u savršenom spoju voća sa orasima i medom.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SUTLIJAŠ Desert iz stare Jugoslavije na kome su odrasle generacije, a danas zaboravljen
Na kraju, pospite cimetom.

BAKINE ŠNENOKLE VRAĆAJU U DETINJSTVO Svako će tražiti porciju više
Kremast i lagan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

SUFLE KAO IZ NAJBOLJEG FRANCUSKOG RESTORANA Savršenstvo mirisa i ukusa koje će vas oboriti s nogu
Gastronomski užitak u svakom zalogaju.

ČOKO MOKO ROLAT Kremasti desert oboriće s nogu sve koji ga budu probali, nema mu ravnog
Pravi se lako, a pojede brzo.
- 6 nakiselih jabuka
- 12 kašika šećera
- 1 i 1/2 kašika cimeta
- 2 kašike sitno seckanih oraha
- 2 kašike meda
- 30 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke ogulite, prepolovite pa im izvadite semenke. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte cimet sa šećerom, pa pospite preko jabuka u plehu. Zatim , dodajte seckane orahe. Prelijte medom, pa po vrhu asporedite listiće margarina. Pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite jabuke 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, skinite foliju i pecite dok jabuke ne omekšaju. Bon appetit!

PRINCES KROFNE SA JAGODAMA Mirišljave i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.

ČOKOLADNE KOCKE SA KOKOSOM Prave se maltene same, a i dupla mera će biti malo
Kremaste i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.

ZAPEČENI SUTLIJAŠ SA MALINAMA Zamirisaće cela kuća, a topi se u ustima
Kremast i lagan, pravićete stalno.

PESAK TORTA ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sama, a dobićete brojne pohvale
Kremasta i lagana, uzećete parče više.

AMERIČKE KROFNE Ljupke, šarene i primamljive, bukvalno vas dozivaju da ih smažete
Mirisne i sočne, za pravo uživanje.
Komentari (0)