PEČENE JABUKE SA ORASIMA I CIMETOM Desert od koga miriše cela kuća, a smaže se u momentu
Sočan desert u savršenom spoju voća sa orasima i medom.
Potrebno je
- 6 nakiselih jabuka
- 12 kašika šećera
- 1 i 1/2 kašika cimeta
- 2 kašike sitno seckanih oraha
- 2 kašike meda
- 30 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke ogulite, prepolovite pa im izvadite semenke. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte cimet sa šećerom, pa pospite preko jabuka u plehu. Zatim , dodajte seckane orahe. Prelijte medom, pa po vrhu asporedite listiće margarina. Pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite jabuke 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, skinite foliju i pecite dok jabuke ne omekšaju. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KEJK POPSI Slatke loptice sa keksom na štapiću se tope u ustima, a najmlađi će ih obožavati
Dekorativni slatkiš neodoljivog ukusa uspeće i početnicima.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzinski desert kada navrate iznenadni gosti, a ukusan kao da ste se trudili satima
Borovnice mu daju poseban šmek, a nema ko vam neće tražiti dodatak.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)