TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica fenomenalnog ukusa za sve svečane prilike
Torta kojoj popularnost samo raste, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 2 1/2 šolje brašna za sve namene
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 1 1/2 šolja granuliranog šećera
- 2 1/2 kašičice crvene prehrambene boje
- 4 jaja, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica sirćeta
- 1 1/3 šolje mlaćenice
Za glazuru od krem sira:
- 230 g krem sira, sobne temperature
- 230 g putera, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice soli
- 7 šoljica šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dve okrugle tepsije obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prosejte brašno, sodu bikarbonu, so i kakao prah. U zasebnoj posudi umutite ulje i šećer. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje, i mutite dok ne dobijete penastu smesu. Umešajte vanilin ekstrakt i prehrambenu boju. Sve dobro promešajte. Zasebno, u posudi pomešajte sirće i mlaćenicu. Dodajte naizmenično mešavinu sa mlaćenicom i suve sastojke. Sve lepo sjedinite. Testo podelite na dva dela, pa ga izlijte ga u kalupe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Zasebno umutite puter i krem sir pa dodajte vanilin ekstrakt, so i šećer. Na tacnu stavite prvu koru pa je obilno premažite kremom. Nanesite drugu koru pa premažite kremom. Dekorišite tortu prehrambenom crvenom bojom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KILER TORTA Čarobna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja, za sve važne događaje
Neodoljiva poslastica uspeće svima, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta
Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.
BINGO TORTA Neodoljiva rapsodija ukusa sa 3 vrste keksa, a kremasta i izdašna
U sočnom spoju piškota, mlevenog keksa i keksa sa pomorandžom, poći će vam voda na usta.
TORTA SA JABUKAMA ZA SAMO 5 MINUTA Mekana kao duša, a raspametiće sve sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola čim se postavi.
NESKAFE KOLAČ Kremast i izdašan desert sa ukusom omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Ako volite kafu i slatko, zašto ne biste oboje spojili u jedan desert?
Tart od krušaka i rogača – Poslastica bogata aromom i ukusom prošlosti
Tart od krušaka i rogača donosi bogatstvo ukusa iz prošlosti, sa savršenom kombinacijom sočnih krušaka i rogača. Zdrava i ukusna poslastica koju će voleti cela porodica.
Pečene dunje sa medom i začinima – Tradicionalni srpski desert koji osvajа mirisom
Pečene dunje su stari domaći recept koji osvaja jednostavnošću, ali bogatim ukusom meda i cimeta. Savršen izbor za hladne dane.
Zdravi keksići sa lavandom i medom – Aromatična poslastica za opuštanje i uživanje
Ovi keksići sa lavandom i medom su savršeni za ljubitelje zdravih, ali mirisnih i aromatičnih poslastica. Jednostavna priprema uz izuzetan efekat na sva čula.
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)