RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
Potrebno je
- 200 g jagoda
- 120 g šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 1,5 kesica želatina
Priprema:
Izblendajte jagode pa ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri, a za to vreme pomešajte u šerpici šećer sa limunovim sokom. Zagrejte na tihoj vatri pa dodajte smesu sa želatinom, ali pazite da ne proključa. Kad se želatin skroz otopi sklonite šerpicu sa vatre. Pustite da se prohladi. Zatim smesu mikserom umutite, dok ne postane gusta. Usitnite jagode štapnim mikserom ili u blenderu, a zatim ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri. U kalup obložen pek papirom preručite smesu. Ostavite u frižideru da se dobro stegne. Izvadite i secite na kockice. Pre služenja ratluk pospite prah šećerom. Prijatno!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)