PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.
Potrebno je
- 400 g breskvi
- 60 g maslaca
- 100 g žutog šećera
Za testo:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 115 g maslaca
- 150 g šećera
- 1 jaje
- vanila
- 120 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U manji pleh stavite maslac pa pustite da se otopi. Potom izvadite iz rerne i dodajte šećer. Dobro promešajte da se šećer otopi. Preko toga poređajte oljuštene kriške breskvi. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zasebno umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje i vanilu. Naizmenično sipajte mleko i brašno pa dobro umutite smesu. Prelijte preko voća. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite 5 minuta da se kolač prohladi, pa oštrim nožem odvojite ivice testa od pleha i kolač okrenite naopako na tanjir za služenje. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)