POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
Potrebno je
- 2 šolje rendane šargarepe
- 1 šolja smeđeg šećera
- pola šolje ulja
- 1/4 šolje jabukovog soka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice praška za sodu bikarbonu
- pola kašičice cimeta
- prstohvat soli
- 1 šolja seckane čokolade za kuvanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte rendanu šargarepu, smeđi šećer, ulje, jabukov sok i ekstrakt vanile. Zasebno, u posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Suve sastojke dodajte u mokre, pa postepeno mešajte smesu, sve dok ne postane kompaktna. Zatim umešajte seckanu tamnu čokoladu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagejanoj na 180 stepeni. Prohlađen kolač secite na komade i dekorišite po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.
KOLAČ OD ŠARGAREPE Drugačiji desert koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan i sladak desert, ukusa koji se pamti.
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)