BRAUNI SA JAGODAMA Neodoljivi kolač mekan kao duša, cela kuća će da zamiriše na čokoladu
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 125 g maslaca sobne temperature
- 3 kašike meda
- 70 g kakaa u prahu
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 1/4 kašičice morske soli
- 2 krupnija jajeta
- 60 g sitno mlevenog badema
- 40 g tamne čokolade sa 70% kakaa
i još
- 1 šolja jagoda iseckanih na kockice
- za preliv
- 1/3 šolje kokosovog ulja
- 40 g kakaa
- 1 1/2 kašika meda
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi sjedinite maslac, med, kakao i so pa dodajte vanilu i jaja. Umutite opet pa špatulom umešajte mlevene bademe. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se prohladi. Zasebno umutite kokosovo ulje, kakao prah i med. Seckane jagode rasporedite preko prohlađenog kolača. Na kraju ih prelijte topingom.Ostavite u frižider da se dobro prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRAUNI Donosimo vam originalni američki recept za slatkiš koji uspeva svima
Pola pleha nestane dok trepnete.
BLONDI Savršen za početnike, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Sočan i jednostavan za pripremu.
ČOKOLADNI BRAUNI SA BANANOM Treba vam samo 2 sastojka, sve se pomeša i peče, a ispadne vrhunski desert!
Pravi se lako, a pojede brzo.
NEODOLJIVI BRAUNI SA VIŠNJAMA Pravi se maltene sam, a savršen za iznenadne goste
Sočan i mekan kao duša, za prave sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)