PUDING KOLAČ SE TOPI U USTIMA Brzinski desert sa smokvama za vrele dane avgusta

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Jednostavne pripreme i ukusa koji se pamti, sjajan predlog za dolazak iznenadnih gostiju.

puding kolač
Shutterstock

Potrebno je
Za koru: 

  • 250 g brašna 
  • 100 g šećera 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 vanilin-šećer 
  • 100 g putera
  • 1 jaje 

Za fil: 

  • 1/2 l mleka 
  • 2 pudinga od vanile 
  • 200 g šećera 
  • 800 g pavlake
  • 300 g smokava

Priprema: 
Izmrvite prstima puter, dodajte brašno i ostale sastojke. Umesite prhko testo i umotajte ga u providnu foliju. Ostavite u frižideru sat-dva. Razvaljajte testo i prebacite ga u namašćen i brašnom posut kalup. Za fil skuvajte mleko sa šećerom. Dodajte puding. Dok je još vreo, sipajte pavlaku sobne temperature. Dobro umutite mikserom. Testo razvaljajte oklagijom, a fil prelijte preko. Pecite oko sat na 180 stepeni. Ohlađeni kolač dekorišite svežim smokvama. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading