GALA TORTA Nepečena poslastica sa turskim keksom, bogate i prepozantljive arome, a gotova očas posla

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica ukusa koji se pamti.

gala torta
Printscreen

Potrebno je

  • 300 g turskog keksa 
  • 1.5 l mleka
  • 5 pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 3 vanilin šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g putera
  • 6 kašika kristal šećera
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake za šlag

Priprema

Mleko stavite na vatru da proključa. Razmućen puding dodajte u mleko i mešajte dok se ne zgusne. Zatim ga skinite sa vatre, pa dodajte polomljenu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Stavite preko foliju pa pustite da se prohladi. Potom prebacite sat vremena u frižider. U velikoj posudi umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu. Oko 5 kašika pudinga umutite sa puterom. Ponovite postupak pa ostatak pudinga takođe dodajte u puter. Zasebno umutite slatku pavlaku pa je dodajte u krem od pudinga i putera. Umutite dobro. Zatim, podelite keks na 4 jednaka dela. Slažite red keksa pa red fila, da bude 4 reda keksa i 3 fila. Tortu ostavite oko 4 sata u frižideru. Na kraju je premažite ostatkom fila. Dekorišite po želji. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading