TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
Za fil:
- 500 g mascarpone sira
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml slatke pavlake
- veće pakovanje piškota
- 500 g jagoda
Za preliv:
- 200 g jagoda
- sok 1 limuna
- 4 kašike šećera
- 15 ml vode
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerima. Onda ih skuvajte na pari dok se krema na zgusne. Ostavite da se prohladi. Onda u smesu dodajte sir i umućenu slatku pavlaku. Mutite dobro da smesa postane kompaktna. U jednu posudu stavite naseckane jagode, šećer i limunov sok. Zatim sipajte vodu i izblendajte štapnim mikserom, i zagrejte. U pripremljeni sirup umačite piškote, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Preko nanesite sloj fila, pa rasporedite seckane jagode. Ponavljajte postupak do utroška materijala. Ostavite da se tiramisu dobro prohladi, pa dekorišite šlagom ili pospite kakaom. Prijatno!
Možda vas zanima:
TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
VODENA TORTA Zaboravljena jeftina poslastica skupog ukusa, sve bake su znale recept za nju
Sastojke več imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
ČOKOLADNE ŠNENOKLE Klasik na moderan način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasične šnenokle, ove sa čokoladom ćete obožavati.
PISTAĆ DESERT SLAĐI OD KLASIČNOG Odličan za iznenadne goste, a topi se u ustima
Pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
Komentari (0)