TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
Za fil:
- 500 g mascarpone sira
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml slatke pavlake
- veće pakovanje piškota
- 500 g jagoda
Za preliv:
- 200 g jagoda
- sok 1 limuna
- 4 kašike šećera
- 15 ml vode
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerima. Onda ih skuvajte na pari dok se krema na zgusne. Ostavite da se prohladi. Onda u smesu dodajte sir i umućenu slatku pavlaku. Mutite dobro da smesa postane kompaktna. U jednu posudu stavite naseckane jagode, šećer i limunov sok. Zatim sipajte vodu i izblendajte štapnim mikserom, i zagrejte. U pripremljeni sirup umačite piškote, pa ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Preko nanesite sloj fila, pa rasporedite seckane jagode. Ponavljajte postupak do utroška materijala. Ostavite da se tiramisu dobro prohladi, pa dekorišite šlagom ili pospite kakaom. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za sočni italijanski klasik
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
PROLEĆNI TIRAMISU SA JAGODAMA Jednostavni desert skupog ukusa koji miriše na ljubav
Sočan i mekan kao duša, za prave sladokusce.
TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)