LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Pravo osveženje za vrele dane, a voće im daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole voćne kolače.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao-praha
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike ulja
Za sirup:
- 300 ml vode
- 100 g šećera
Za fil sa voćem:
- 400 g šumskog voća
- 3x100 ml vode
- 130 g šećera
- 1 želatin
- 1 puding
Za krem:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 1 puter
- 2 pudinga od vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite 4 belanca, dodajte 4 kašike šećera. Dodajte jedno po jedno žumance i mutite dalje. Ostatak 4 kašike brašna, 2 kašike kakao-praha, 1/2 praška za pecivo i vanilin šećer takođe dodajte. Na kraju umešajte puter. Sve to umutite i stavite u pleh, pecite na 200 stepeni 20 minuta. Kad voće proključa, dodajte puding i žele. Koru u plehu prelijte sirupom i stavite voćni žele i preko toga puding. Napravite čokoladni preliv sa 150 g crne čokolade i 150 ml slatke pavlake. Kolač ostavite da odstoji preko noći u frižideru. Ukrasite odozgo jagodama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)