MAFINI SA JAGODAMA Gotov za pola sata, a topi se u ustima
Fenomenalan desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 150 g brašna
- 125 g belog šećera
- 8 g praška za pecivo
- 1 jaje
- pola kašičice esencije vanile
- pola šolje mleka
- 25 g putera
- 8 jagoda iseckanih na sitne komade
Pripirema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Sve promešajte pa napravite rupu u sredini. Zatim, razbijte jaje u sredini pa umešajte vanilin ekstrakt. Pomešajte pa sipajte polovinu mleka i opet promešajte. Dodajte puter i sve sjedinite. Dodajte seckane jagode. Smesu izlijte u kalup za mafine. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.
MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)