MAFINI SA JAGODAMA Gotov za pola sata, a topi se u ustima
Fenomenalan desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 150 g brašna
- 125 g belog šećera
- 8 g praška za pecivo
- 1 jaje
- pola kašičice esencije vanile
- pola šolje mleka
- 25 g putera
- 8 jagoda iseckanih na sitne komade
Pripirema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Sve promešajte pa napravite rupu u sredini. Zatim, razbijte jaje u sredini pa umešajte vanilin ekstrakt. Pomešajte pa sipajte polovinu mleka i opet promešajte. Dodajte puter i sve sjedinite. Dodajte seckane jagode. Smesu izlijte u kalup za mafine. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PROLEĆNI MAFINI SA JAGODAMA Apsolutno su neodoljivi, a gotovi za pola sata
Mirisni i sočni, za pravo uživanje.
BRZI MAFINI SA KROMPIROM SAVRŠENI ZA IZNENADNE GOSTE A sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)