PESAK TORTA Kremasta poslastica za sva vremena i prilike, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Poslastica koja se lako pravi, a poći će vam voda na usta.

pesak torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 l mleka
  • 4 pudinga od vanile
  • 300 g šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g kokosa
  • 200 g mlevenih oraha

za dekoraciju

  • šlag

Priprema:
U litru mleka kuvajte pudinge od vanile. Onda pustite da se prohladi. U jednoj posudi penasto umutite margarin i šećer, pa dodajte u prohlađeni puding. Podelite smesu na 3 dela. Jednom delu dodajte kokosovo brašno, drugom mlevene orahe, a trećem mleveni keks. U kalup prvo ravnomerno rasporedite fil sa keksom, pa fil sa kokosom, i na kraju sa orasima. Tortu dekorišite umućenim šlagom ili po želji. Ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading