KARAMELIZOVANE BANANE Desert koji se prosto topi u ustima, svi će tražiti dodatak!
Ako volite banane, ovaj desert je pravi izbor za vas.
Potrebno je:
- 4 zrele banane
- 120 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice arome vanile
- 60 ml meda
- 60 ml sok od pomorandže
- 60 ml ruma
- 30 g seckanih oraha
Priprema:
Banane presecite na pola po dužini. Na srednje niskoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, ali nsemojte da proključa. Dodajte šećer i mešajte, sve dok se ne otopi. Zatim sklonite sa vatre i umešajte vanilu. Pripremljenom smesom prelijte banane. Zatim otopite med sa sokom od pomorandže i rumom, pa prelijte preko banana. Pospite seckanim orasima. Banane stavite pod gornji grejač u rerni, na najvišoj temperaturi i pecite sve dok boja ne postane smeđa, a sloj karmelizovan. Služite toplo.
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)