CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.

cimet rolnice
Shutterstock

Potrebno je

  • 130 ml toplog mleka
  • 21 g svežeg kvasca
  • 15 g šećera
  • 500 g brašna
  • pola kašičice soli
  • 1 puna kašičica praška za pecivo
  • 170 g jogurta
  • 1 jaje

Za nadev

  • 100 g istopljenog putera
  • 120 g smeđeg šećera
  • 2 kašičice cimeta

Za preliv

  • 120 g krem sira
  • 120 g prah šećera
  • 50 g omekšalog putera
  • 1 kašičica arome vanile

Priprema
U toplo mleko izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji par minuta. U drugu činiju stavite sve ostale sastojke, dodajte mleko i kvasac i umesite. Možete rukom da umesite. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijte činiju i ostavite testo da odstoji 1h na sobnoj temperaturi. Posle, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm. Onda namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica. Urolajte testo po dužoj strani i secite ga na 12 jednakih delova. Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek-papirom i ostavite ih da odstoje tamo još 20 minuta. Zatim ih pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading