ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća
Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za testo:
- 1 kg brašna
- 4 kašike šećera
- 50 gr putera
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
Za fil:
- 400 g maka
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
- korica jednog limuna
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte mleko pa kad se zagreje dodajte šećer, kesicu kvasca i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa strane da se kvasac aktivira. Zatim, dodajte ulje, so, jaje i otopljen puter. Lagano dodajte brašno dok ne zamesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite 40 minuta na toplom, da nadođe. U šerpu sipajte mleko da se zagreje pa dodajte šećer, koricu limuna i mak. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga podelite na dve jednake jufke. Razvijte svaku u oblik pravougaonika. Polovinu fila nanesite ali ostavite dva prsta prazno pri vrhu. Uvijte u oblik rolata pa secite na jednake parčiće. Ređajte u pleh oblože pek papirom. Razmućenim jajetom premažite rolnice pa ostavite da odmore. Pecite rolnice dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite tople, ali biće odlične i hladne, uz šolju kafe. Prijatno!
Možda vas zanima:
PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.
NEODOLJIVE KROFNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Vazdušaste i mekane, pojedu se odmah
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)