ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.

rolnice sa makom
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 1 kg brašna
  • 4 kašike šećera
  • 50 gr putera
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca

Za fil: 

  • 400 g maka
  • 600 ml mleka
  • 150 g šećera
  • korica jednog limuna 
  • vanilin šećer

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte mleko pa kad se zagreje dodajte šećer, kesicu kvasca i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa strane da se kvasac aktivira. Zatim, dodajte ulje, so, jaje i otopljen puter. Lagano dodajte brašno dok ne zamesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite 40 minuta na toplom, da nadođe. U šerpu sipajte mleko da se zagreje pa dodajte šećer, koricu limuna i mak. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga podelite na dve jednake jufke. Razvijte svaku u oblik pravougaonika. Polovinu fila nanesite ali ostavite dva prsta prazno pri vrhu. Uvijte u oblik rolata pa secite na jednake parčiće. Ređajte u pleh oblože pek papirom. Razmućenim jajetom premažite rolnice pa ostavite da odmore. Pecite rolnice dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite tople, ali biće odlične i hladne, uz šolju kafe. Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading