ROZE PALAČINKE UKUSNIJE OD KLASIČNIH Intresantne boje, ulepšaće svaku trpezu
Voćne i preukusne, otopićete se od miline.
Potrebno je
- 100 ml soka od crne ili crvene ribizle
- 200 g brašna
- 50 g heljdinog brašna
- prstohvat soli
- 150 ml mleka
- 300 ml mineralne vode
- 2 kašičice suncokretovog ulja
Priprema:
Ribizle stavite u blender pa izblendajte, da dobijete 100 ml soka. Brašna prosejte sa solju, pa dodajte mleko, mineralnu vodu i ulje. Napravite glatku smesu pa sipajte na zagrejano ulje i pecite, na srednjoj vatri. Filujte palačinke džemom ili po izboru.
Možda vas zanima:
PUDING PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a priprema je "prosta ko pasulj"
Dodavanjem pudinga ukus će biti mnogo sočniji, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
DRUGAČIJE PALAČINKE OD SPANAĆA Sočne i slasne, a gotove za 10 minuta, prste da poližete
Ako volite klasične palačinke, ove ćete obožavati.
ZAPEČENE PALAČINKE PUNJENE MESOM Po originalnom receptu Steve Karapandže, prste da poližete
Neverovatno slasne i ukusne, ovakve do sada niste jeli.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
KOKOS KUGLICE Brzi sitni kolači koji se smažu u jednom zalogaju, a pomeraju granice dobrog ukusa
Gotove očas posla, a tope se u ustima.
Komentari (0)