FILADELFIJA TORTA Kremasta i očaravajuća nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Jednostavne pripreme, a ukusa koji priča priče.

filadelfija torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g piškota
  • 175 g putera
  • 200 g kremastog sira
  • 1 šolja šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 pomorandže
  • 1 želatin
  • 3 šlaga

Priprema:

U blenderu sameljite piškote pa pomešajte sa otopljenim puterom i malo narandžinog soka. Smesu utisnite u kalup. U jednoj posudi umutite kremasti sir sa šećerom pa dodajte umućen šlag i želatin. Preko podloge prelijte krem pa ostavite 2 sata u frižideru, da se torta dobro prohladi i stegne. Dekorišite po želji. Bon appetit! 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading