BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu, osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

15:00

U sosu sa 0

Najbolje ga služite uz lazanje, bićete oduševljeni ukusom.

bešamel sos
Shutterstock

Potrebno je:

  • 50 g putera
  • 50 g brašna
  • 500 ml mleka
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • muskatni oraščić, po želji (rendan)

Priprema:

Puter otopite na srednje jakoj vatri, u srednje velikom loncu. Umešajte brašno nakon što se puter skroz otopi.
Mešajte sve dok se brašno ne sjedini sa puterom i ne dobijete glatku pastu. Zatim mešajte još 3 minuta, dok pasta ne postane svetložućkasta. Polako dodajte mleko uz neprestano mešanje, da nema grudvica. Polako dodajte mleko pa mešajte između dodavanja. Kuvajte sos na srednje laganoj vatri uz neprestano mešanje. Kuvajte sve dok ne dobijete željenu gustinu, oko 5 do 7 minuta. Dodajte so, biber i rendani muskantni oraščić pa promešajte sos.

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading