Najbolje ga služite uz lazanje, bićete oduševljeni ukusom.
![bešamel sos](/data/images/2024-03-13/80485_shutterstock-255028468_f.jpg?timestamp=1735686000)
Potrebno je:
- 50 g putera
- 50 g brašna
- 500 ml mleka
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- muskatni oraščić, po želji (rendan)
Priprema:
Puter otopite na srednje jakoj vatri, u srednje velikom loncu. Umešajte brašno nakon što se puter skroz otopi.
Mešajte sve dok se brašno ne sjedini sa puterom i ne dobijete glatku pastu. Zatim mešajte još 3 minuta, dok pasta ne postane svetložućkasta. Polako dodajte mleko uz neprestano mešanje, da nema grudvica. Polako dodajte mleko pa mešajte između dodavanja. Kuvajte sos na srednje laganoj vatri uz neprestano mešanje. Kuvajte sve dok ne dobijete željenu gustinu, oko 5 do 7 minuta. Dodajte so, biber i rendani muskantni oraščić pa promešajte sos.
Možda vas zanima:
![bešamel sos](/data/images/2024-03-13/80485_shutterstock-255028468_f.jpg)
BEŠAMEL SOS PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Svako jelo će biti preukusno uz njega
Dodajte ga uz ribu ili testeninu i osetite eksploziju ukusa.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
BEŠAMEL SOS KAKAV JOŠ NISTE PROBALI Odlično se slaže uz meso i povrće i daje šmek svakom jelu
Pravite ručak i želite da mu dodate neki sos koji će dati glavni začin vasšem jelu? Onda je bešamel sos pravi izbor za vas. Dobro se meša sa različitim namirnicama a aroma mu ostaje uvek ista.
![pesto sos](/data/images/2024-03-01/79064_pesto-sos_f.jpg)
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
![burger sos](/data/images/2024-09-30/101836_shutterstock-2132795817_f.jpg)
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
![pileći ajmokac](/data/images/2024-06-17/91122_ajmokac_f.jpg)
ČERVIŠ SA PILETINOM Zaboravljeno jelo s juga Srbije za prave gurmane
Červiš je jedno od jela bazirano na pilećem belom mesu. U južnim delovima Srbije često je posluživano kao predjelo, a današnje domaćice ga služe uz obarenu testeninu ili pire krompir i sezonsku salatu kao ručak.
![juneća čorba](/data/images/2025-01-20/111706_shutterstock-2031153452_f.jpg)
SLAVSKO JELO KOJE JE OČUVALO TRADICIJU Bogata i aromatična juneća čorba, nepogrešiv izbor
Juneća čorba je savršen izbor za svečane prilike, ali i za svakodnevni ručak
![PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom](/data/images/2023-02-16/46693_shutterstock-266295935_f.jpg)
PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi
![voćna štrudla](/data/images/2025-01-08/110676_1-b_f.jpg)
LARISINA VOĆNA ŠTRUDLA ZA PRAVE SLADOKUSCE Fenomenalna poslastica po receptu bez mane
Fenomenalna poslastica po ukusu bez mane, svi će vam tražiti dodatak.
![pesto sos](/data/images/2024-03-01/79064_pesto-sos_f.jpg)
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
Komentari (0)