ZAPEČENI KROMPIR SA SIROM Mekano i slasno jelo u kome će uživati cela porodica, a sprema se za tili čas

Ana Klikovac

21:12

U sosu sa 0

Savršen dodatak uz vaša omiljena jela ili kao samostalan obrok...

pire
Shutterstock

Zapečeni pire krompir sa sirom je mekano i slasno jelo, možete da ga jedete samostalno ili kao dodatak glavnom jelu.

 

Sastojci:

  • 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na velike komade
     
  • 25 g putera, isečenog na kockice, plus za podmazivanje
     
  • 250 ml mleka
     
  • 1 kašičica senfa
     
  • 225 g rendanog kačkavalja
     
  • 5–6 komada vlašca, sitno isečenog
     
  • 1 jaje
     
  • so i biber, po ukusu

Priprema:

Stavite krompir u veliku šerpu, prelijte vodom i dodajte 1 kašičicu soli. Kuvajte 12-15 minuta dok krompir ne omekša. Dobro ocedite, a zatim vratite u šerpu i ostavite na laganoj vatri nekoliko minuta. Zagrejte rernu na 190 C. Duboku posudu za pečenje namažite puterom.

Krompir izgnječite pomoću gnječilice, a zatim umešajte puter, mleko i senf. Dodajte dve trećine sira, sitno seckani vlašac i jaje, i kratko promešajte. Začinite solju i biberom.

Kašikom ga rasporedite u posudu za pečenje. Po površni pospite preostali sir. Pecite 35-40 minuta dok vrh ne postane hrskav i dobro ne porumeni. Uživajte.  

 

 

Bonus video:

 

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading