ZAPEČENI KROMPIR SA SIROM Mekano i slasno jelo u kome će uživati cela porodica, a sprema se za tili čas
Savršen dodatak uz vaša omiljena jela ili kao samostalan obrok...
Zapečeni pire krompir sa sirom je mekano i slasno jelo, možete da ga jedete samostalno ili kao dodatak glavnom jelu.
Sastojci:
- 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na velike komade
- 25 g putera, isečenog na kockice, plus za podmazivanje
- 250 ml mleka
- 1 kašičica senfa
- 225 g rendanog kačkavalja
- 5–6 komada vlašca, sitno isečenog
- 1 jaje
- so i biber, po ukusu
Priprema:
Stavite krompir u veliku šerpu, prelijte vodom i dodajte 1 kašičicu soli. Kuvajte 12-15 minuta dok krompir ne omekša. Dobro ocedite, a zatim vratite u šerpu i ostavite na laganoj vatri nekoliko minuta. Zagrejte rernu na 190 C. Duboku posudu za pečenje namažite puterom.
Krompir izgnječite pomoću gnječilice, a zatim umešajte puter, mleko i senf. Dodajte dve trećine sira, sitno seckani vlašac i jaje, i kratko promešajte. Začinite solju i biberom.
Kašikom ga rasporedite u posudu za pečenje. Po površni pospite preostali sir. Pecite 35-40 minuta dok vrh ne postane hrskav i dobro ne porumeni. Uživajte.
Bonus video:
Možda vas zanima:
NAJBOLJI PIRE KROMPIR Dodajte mu ova 2 sastojka, biće nikad kremastiji
Neodoljiv i kremast, prste da poližete.
STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Neodoljiv pire od PASTRMKE idealan je prilog za svaki ručak
I ukusan i brzo se sprema.
OVAKVOG GA SIGURNO JOŠ NISTE SPREMALI Slasni i ukusni krompir pire, prste ćete polizati
Može ići kao prilog uz mnoga jela.
PUNJENI KROMPIR Slasno jelo koje osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Aromatični specijalitet oduševiće sve koji ga budu probali.
ČERVIŠ SA PILETINOM Zaboravljeno jelo s juga Srbije za prave gurmane
Červiš je jedno od jela bazirano na pilećem belom mesu. U južnim delovima Srbije često je posluživano kao predjelo, a današnje domaćice ga služe uz obarenu testeninu ili pire krompir i sezonsku salatu kao ručak.
SLAVSKO JELO KOJE JE OČUVALO TRADICIJU Bogata i aromatična juneća čorba, nepogrešiv izbor
Juneća čorba je savršen izbor za svečane prilike, ali i za svakodnevni ručak
PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi
LARISINA VOĆNA ŠTRUDLA ZA PRAVE SLADOKUSCE Fenomenalna poslastica po receptu bez mane
Fenomenalna poslastica po ukusu bez mane, svi će vam tražiti dodatak.
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
Komentari (0)