Čuveni grčki sos daće šmek svakom jelu.

Potrebno je:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soka od limuna
- 2 čena belog luka
- soli i bibera po ukusu
- 3 dl grčkog jogurta
- 1 veći krastavac
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte ulje, limunov sok, so, ispasirani beli luk i biber. Onda sipajte jogurt i dobro pomešajte. Oljuštite krastavac pa izrendajte na sitno. Zatim posolite i pustite krastavac da odstoji i pusti vodu. Ocedite i sipajte u smesu s jogurtom i dobro promešajte. Ostavite u frižideru da se dobro ohladi, pa dekorišite caciki sos seckanom mirođijom.
Možda vas zanima:

BEŠAMEL SOS Biće skroz kremast i bez grudvica, a svako jelo će pretvoriti u magiju
Savršen uz ribu ili meso.

SOS OD MIROĐIJE Sve domaćice ga vole, božanstvenog mirisa, a super ide uz meso
Mirisan sos daće šmek svakom jelu.

BEŠAMEL SOS Super ide uz meso i povrće i daje šmek svakom jelu
Dodajte uz ćufte i uživajte u ukusnom jelu.

SOJA SOS Posan i slasan, daće šmek svakom jelu
Gotov za tili čas, a super ide uz pirinač, meso i mnoga druga jela.

BAKA KAJINA MARENG PITA BUDI NOSTALGIJU Letnja poslastica sa limunom rashladiće vas u trenu
Napravite ovu sočnu poslasticu s limunom po receptu Katice Vujanović iz Novog Sada

LAŽNE VANILICE Može i dete da ih napravi, a dobićete brojne pohvale, nema im ravnih!
Mekane i ukusne, pravićete stalno.

TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas

MOSKVA ŠNIT SA BRESKVAMA Jelena nam je dala recept za savršenu letnju poslasticu
Napravite čuvenu poslasticu s ananasom i višnjama po receptu Jelene Filipović iz Beograda

PASTA PUTANESKA Jedan sos, a bezbroj ukusa, idealna za prave gurmane
Ukusna italijanska pasta sa bogatim, pikantnim sosom
Komentari (0)