OSVEŽAVAJUĆA SALATA SA TESTENINOM Omiljeni letnji obrok idealan je i za hladnije dane

Ana Klikovac

14:03

U sosu sa 0

Brzo i lako, a tako ukusno...

OSVEŽAVAJUĆA SALATA SA TESTENINOM Omiljeni letnji obrok idealan je i za hladnije dane
unsplash

Osvežavajuća salata koja zamenjuje potpuni obrok i za čiju pripremu ne morate nužno biti vešti u kuhinji. Donosimo vam recept za pet osoba.

Ukoliko ste ljubitelj salata više nego druge hrane, a uz to obožavate povrće i testeninu, evo idealne kombinacije koju ćete pripremiti za tili čas, a koja će vas dobro zasititi. Hladna šarena salata od testenine s povrćem ne samo da je ukusan, već je i zdrav obrok, a zadovoljava sve potrebe makronutrijenata. Vrlo je praktična za pripremu u letnjim mesecima, ali obožavaćete je i u hladnijim danima.

Potrebni sastojci:

- 500 g testenine

- 150 g kuvane šunke

- 60 g žute ili crvene kisele paprike

- 60 g šargarepe

- 60 g kiselih krastavaca

- 100 g majoneza (može i light varijanta)

- 200 g kisele pavlake

- 15 g belog luka (4-5 češnja)

- 1 kašičica senfa

- so, biber i začini po ukusu

Priprema:

Testeninu stavite kuvati prema uputstvu na pakovanju i kada je skuvana pomešajte je s majonezom, kiselom pavlakom i senfom.

Šunku naseckanu na kockice prepržite na belom luku i dodajte u testeninu.

Povrće naseckajte na kockice, sve zajedno promešajte i poslužite ohlađeno.

Ukoliko ste pripremili više nego što ćete pojesti, možete je ostaviti u frižideru za kasnije ili odneti na posao sutradan.

Napominjemo da je navedeni recept za pet osoba, a pa ga prilagodite sopstvenim potrebama.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading