NAJSLAĐA SVINJSKA REBARCA Samo ispratite metod poznat kao "3-2-1" i uživajte u savršenstvu!
Sama se odvajaju od kostiju...
Kod pripreme svinjskih rebaraca najveći je problem što često ispadnu suva i žilava. Kako to da izbegnete? Vrlo jednostavno, uz pomoć "3-2-1" metode, koja se odnosi na tri seta pečenja. Od dodatne "opreme" potrebni su vam aluminijumska folija, ali i strpljenje.
Metod "3-2-1" podrazumeva da 3h pečete rebarca na uobičajen način, potom ih 2 sata pečete u aluminijumskoj foliji i još 1 sat neumotane. Ključni deo jeste termička obrada u aluminijumskoj foliji koja dodatno omekšava meso, čineći ga i sočnijim.
Najpre treba da u pripremljena rebarca utrljate začine po želji, pa stavite u rernu tako da vam kosti budu sa donje strane. Pecite 3 sata na 110°C. Potom ih obmotajte alu folijom, vodeći računa da ivice budu dobro zatvorene. Vratite ih na rešetku, tako da ovog puta kosti budu sa gornje strane. Nakon 2 sata sklonite foliju i ostavite još sat u rerni, kostima okrenutim nadole.
Ovaj metod daje najbolje rezultate ako imate tiganj rešetku za grilovanje, ali i svinjska rebarca iz rerne podjednako će biti ukusna ukoliko budete sledili ovaj metod.
Bonus video:
Možda vas zanima:
ZA PRSTE SE LEPI Neodoljiva rebarca u CRNOM VINU oduševiće vas u sekundi!
Možete jesti uz prilog koji želite.
CURI NAM VODA NA USTA SOčna rebarca u marinadi od meda i belog luka
Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada dolaze s grila. Ovaj recept, osim na roštilju, možete pripremiti i u rerni a rezultat će bit jednako sočan i sladak!
RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte možete da poslužite uz pire krompir ili sos od paradajza.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)