NAJSLAĐA SVINJSKA REBARCA Samo ispratite metod poznat kao "3-2-1" i uživajte u savršenstvu!

Ana Klikovac

16:34

U sosu sa 0

Sama se odvajaju od kostiju...

Rebarca
Shutterstock

Kod pripreme svinjskih rebaraca najveći je problem što često ispadnu suva i žilava. Kako to da izbegnete? Vrlo jednostavno, uz pomoć "3-2-1" metode, koja se odnosi na tri seta pečenja. Od dodatne "opreme" potrebni su vam aluminijumska folija, ali i strpljenje.

Metod "3-2-1" podrazumeva da 3h pečete rebarca na uobičajen način, potom ih 2 sata pečete u aluminijumskoj foliji i još 1 sat neumotane. Ključni deo jeste termička obrada u aluminijumskoj foliji koja dodatno omekšava meso, čineći ga i sočnijim.

Najpre treba da u pripremljena rebarca utrljate začine po želji, pa stavite u rernu tako da vam kosti budu sa donje strane. Pecite 3 sata na 110°C. Potom ih obmotajte alu folijom, vodeći računa da ivice budu dobro zatvorene. Vratite ih na rešetku, tako da ovog puta kosti budu sa gornje strane. Nakon 2 sata sklonite foliju i ostavite još sat u rerni, kostima okrenutim nadole.

Ovaj metod daje najbolje rezultate ako imate tiganj rešetku za grilovanje, ali i svinjska rebarca iz rerne podjednako će biti ukusna ukoliko budete sledili ovaj metod.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading