Eto ideje za savršen ručak...

Đuveč je starinsko jelo koje se pravi od povrća i prinča, a neke domaćice u ovo varivo često dodaju i meso. Danas vam predlažemo da napravite đuveč sa mesom po želji, a priprema je poprilično jednostavna. Ako volite malo pikantnija jela, onda možete u đuveč da dodate i malo ljute papričice.
Možda vas zanima:
UKUSAN I JEFTIN RUČAK Fantastičan đuveč sa kobasicom, spreman za 20 minuta
Kad nemam puno vremena za pripremu hrane, pa se na to poklopi i “visok datum” pribegnem ovako nekim jelima koja se brzo naprave i ne isteruju mi puno novca iz novčanika

ĐUVEČ SA MESOM I POVRĆEM Ukusno jelo koje ćete brzo napraviti, a imaćete ručak za 2 dana!
Poslužite uz sezonsku salatu.

OVAKAV JOŠ NISTE PROBALI Riblji đuveč na nesvakidašnji način
Oduševiće vas.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
Sastojci:
4 paradajza
1-2 paprike
1 plavi patlidžan
1 crni luk
300 g pirinča
1 ravna kašika masti
400 g mesa po želji
Recept za đuveč sa mesom:
Istopite mast u šerpi, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte papriku koju ste isekli po želji i promešajte, a zatim dodajte i sečeni patlidžan (ako ima krupne semenke izvadite ih). Sipajte malo vode i promešajte. Paradajz zasecite u obliku krsta, pa blanširate par minuta u ključaloj vodi. Zatim skinite kožicu, isecite ga i dodajte u šerpu. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte đuveč sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte opran pirinač i promešajte, pa ako je potrebno sipajte još malo vode. Nastavite da kuvate đuveč dok i pirinač ne omekša. Za to vreme meso isecite na kockice, pa propržite na ulju ili masti. Dodajte ga u gotov đuveč i promešajte.
Bonus video:

MEDOJEVIĆ RAZOBLIČIO MILA: Đukanović pravi sebi kampanju da ga ne hapse, a za DPS ga baš briga

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

TIP IZDVAJA ZA VIKEND: Prelomna utakmica za Monpelje

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

RHMZ NIŽE UPOZORENjA, GORE METEOALARMI: Jak ledeni udar, jednoj grupi ljudi upućen apel - budite u pripravnosti (FOTO)

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

KO ĆE U FINALE TURNIRA U RUMUNIJI? Džumhur je u četvrtfinalu proveo manje od sat vremena na terenu

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja

DOMAĆI SOS OD MIROĐIJE Savršeno ide uz meso, krompir i sarmice, a gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a daje šmek svakom jelu.

DANIJELINA SAHER TORTA U SAVRŠENOM SPOJU DŽEMA I ČOKOLADE Savršena za svaku svečanost
Napravite čuvenu austrijsku poslasticu po receptu Danijele Šoškić iz Požarevca.
Komentari (0)