Eto ideje za savršen ručak...
Đuveč je starinsko jelo koje se pravi od povrća i prinča, a neke domaćice u ovo varivo često dodaju i meso. Danas vam predlažemo da napravite đuveč sa mesom po želji, a priprema je poprilično jednostavna. Ako volite malo pikantnija jela, onda možete u đuveč da dodate i malo ljute papričice.
Sastojci:
4 paradajza
1-2 paprike
1 plavi patlidžan
1 crni luk
300 g pirinča
1 ravna kašika masti
400 g mesa po želji
Recept za đuveč sa mesom:
Istopite mast u šerpi, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte papriku koju ste isekli po želji i promešajte, a zatim dodajte i sečeni patlidžan (ako ima krupne semenke izvadite ih). Sipajte malo vode i promešajte. Paradajz zasecite u obliku krsta, pa blanširate par minuta u ključaloj vodi. Zatim skinite kožicu, isecite ga i dodajte u šerpu. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte đuveč sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte opran pirinač i promešajte, pa ako je potrebno sipajte još malo vode. Nastavite da kuvate đuveč dok i pirinač ne omekša. Za to vreme meso isecite na kockice, pa propržite na ulju ili masti. Dodajte ga u gotov đuveč i promešajte.
Bonus video:
Možda vas zanima:
UKUSAN I JEFTIN RUČAK Fantastičan đuveč sa kobasicom, spreman za 20 minuta
Kad nemam puno vremena za pripremu hrane, pa se na to poklopi i “visok datum” pribegnem ovako nekim jelima koja se brzo naprave i ne isteruju mi puno novca iz novčanika
ĐUVEČ SA MESOM I POVRĆEM Ukusno jelo koje ćete brzo napraviti, a imaćete ručak za 2 dana!
Poslužite uz sezonsku salatu.
OVAKAV JOŠ NISTE PROBALI Riblji đuveč na nesvakidašnji način
Oduševiće vas.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)