KROMPIR SA SVINJETINOM Priprema se po francuskoj recepturi i uspeva svima, ukus prvoklasan!
Brzo, lako i zasitno...
![krompir](/data/images/2023-04-26/52934_krompir-i-slanina-shutterstock-2257022641_f.jpg?timestamp=1698444000)
Jedno od omiljenih glavnih jela kod nas nesumljivo jeste krompir sa mesom. Neprevaziđeni klasik kom se uvek vraćamo! Ali, da li ste nekada probali krompir sa svinjetinom po francuskoj recepturi? Meso se proprži, dodaju se krompir i začini i na kraju se posipa rendanim sirom. Ostavlja se sve na vatri još koji minut dok se sir ne istopi - fantastičan ukus!
Sastojci:
6 krompira
300 g svinjetine
2 čena belog luka
1 crni luk
2 paradajza
200 g rendanog tvrdog sira
biber po ukusu
so po ukusu
kari po ukusu
ulje
Francuski recept za krompir sa svinjetinom:
Svinjetinu isecite na krupnije trake, a krompir na kriške. Ispržite svinjetinu na manjoj količini ulja. Dodajte krompir i začine po ukusu, pa pržite dok krompir ne bude polugotov, mešajući povremeno. Dodajte usitnjen beli i iseckan crni luk u tiganj, pa pržite još 5 minuta. Krupnije iseckajte paradajz, pa i njega dodajte. Pospite rendanim sirom, stavite poklopac i ostavite na vatri još 5 minuta dok se sir ne istopi. Predlažemo i svinjetinu u slatko-kiselom sosu.
Bonus video:
Možda vas zanima:
![krompir](/data/images/2022-03-01/22157_food-ge1f54b2fc-1280_f.jpg)
KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN Domaće jelo zapečeno u rerni koje je idealno ako želite da spasite namirnice od propadanja
Mirisno, slasno i ukusno, a domaće!
![hrana](/data/images/2023-09-25/62872_krompir-shutterstock-390638182-3_f.jpg)
BRZO JELO IZ RERNE Zapečeni krompir punjen pečurkama, jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj!
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krpmpir sjajan je prilog uz meso.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-14/59272_krompir-shutterstock-1214179738_f.jpg)
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
![krompir](/data/images/2023-10-18/64982_shutterstock-2360407003_f.jpg)
KROMPIRI NA MEDITERANSKI NAČIN Krompirići spremljeni tako da mogu da se jedu kao glavno jelo
Krompirići koji su odlični kao prilog, ali i kao grickalica uz film, sa začinima koji mirišu na more.
![sos od pečuraka](/data/images/2025-02-15/114149_shutterstock-2539729875_f.jpg)
SOS OD ŠAMPINJONA Fenomenalno se slaže sa mesom, a gotov očas posla
Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.
![punjene paprike](/data/images/2023-04-12/51432_shutterstock-120265672_f.jpg)
PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.
![pasulj sa kobasicama](/data/images/2024-07-17/94470_shutterstock-1240901323_f.jpg)
DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!
![RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite](/data/images/2023-03-28/49852_piroske-shutterstock-600206357_f.jpg)
RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju
![kljukuša](/data/images/2024-01-22/74676_kljukusa-smanjena-1775312165_f.jpg)
RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
Komentari (0)