PREPEČEN HLEB SA NAMAZOM OD GRAŠKA Čak i oni kojima ovo ne bi bio prvi izbor paštete, kada probaju ovu kombinaciju neće moći da odole
Iako možda niste ljubitelji graška, kada ga u ovoj kombinaciji ukusa probate, nećete moći da mu odolite.
Sastojci
za 4 osobe
- 260 g Podravka Graška
- 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 1 manji češanj češnjaka
- ½ limuna (naribana korica i ocijeđen sok)
- 100 g sira
- ½ žličice Vegete & Spiruline
- Vegeta Maestro Crni papar
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 4-8 ploški kruha ( tostirani)
- 4-8 meko kuhanih jaja
Priprema
Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuvajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu
U električnu seckalicu stavite oceđeni grašak, peršun, vlasac, naseckani beli luk, narendanu koricu i 1 kašiku soka od limuna, sir, vegetu, sveže mljeveni crni biber i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz.
Na popečeno parče kruha nanesite namaz od graška preko kog stavite meko kuvano jaje. Poslužite odmah posuto sveže mlevenim crnim biberom.
Savet
Konzervu graška prvo malo otvorite da ociedite tečnost a zatim otvorite do kraja.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)