PREPEČEN HLEB SA NAMAZOM OD GRAŠKA Čak i oni kojima ovo ne bi bio prvi izbor paštete, kada probaju ovu kombinaciju neće moći da odole

Anđela Jovanović

11:02

U sosu sa 0

Iako možda niste ljubitelji graška, kada ga u ovoj kombinaciji ukusa probate, nećete moći da mu odolite.

namaz
Shutterstock

Sastojci

za 4 osobe

  • 260 g Podravka Graška
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1 manji češanj češnjaka
  • ½ limuna (naribana korica i ocijeđen sok)
  • 100 g sira
  • ½ žličice Vegete & Spiruline
  • Vegeta Maestro Crni papar
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 4-8 ploški kruha ( tostirani)
  • 4-8 meko kuhanih jaja

Priprema

Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuvajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu

U električnu seckalicu stavite oceđeni grašak, peršun, vlasac, naseckani beli luk, narendanu koricu i 1 kašiku soka od limuna, sir, vegetu, sveže mljeveni crni biber i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz.

Na popečeno parče kruha nanesite namaz od graška preko kog stavite meko kuvano jaje. Poslužite odmah posuto sveže mlevenim crnim biberom.

Savet

Konzervu graška prvo malo otvorite da ociedite tečnost a zatim otvorite do kraja. 

Komentari (0)

Loading