BEŠAMEL SOS KAKAV JOŠ NISTE PROBALI Odlično se slaže uz meso i povrće i daje šmek svakom jelu
Pravite ručak i želite da mu dodate neki sos koji će dati glavni začin vasšem jelu? Onda je bešamel sos pravi izbor za vas. Dobro se meša sa različitim namirnicama a aroma mu ostaje uvek ista.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg?timestamp=1698706800)
Potrebno je:
- 600 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 70 g putera
- so
- biber
Priprema:
U šerpu ili dublji tiganj stavite puter koji je omekšao, pa ga rastopite na umerenoj vatri, a zatim dodajte brašno i lagano mešajte, da se sve lepo sjedini. Mleko zagrevajte, ali vodite računa da ne proključa. Skinite posudu sa šporeta pre nego što mleko proključa. U tankom mlazu, lagano, ulivajte mleko u posudu sa puterom i brašnom, sve vreme mešajući žicom za mućenje. Temperatura ringle bi trebalo da bude na srednjoj jačini. Nemojte sipate svu količinu mleka odjednom. Tajna kremastog bešamela je u postepenom dolivanju mleka u maslac i brašno. Pred kraj kuvanja u sos sipajte so i po želji dodajte sveže mleveni biber ukoliko volite da malo bude ljući i muskatni oraščić za posebnu aromu.
Možda vas zanima:
![sos za bečke šnicle](/data/images/2024-06-25/92004_shutterstock-179002388_f.jpg)
NAJBOLJI SOS ZA BEČKE ŠNICLE Donosimo vam recept kafanskih majstora, biće sočne i slasne
Pravi se brzo i lako, a dodaće na ukusu.
![pesto sos](/data/images/2023-03-06/48100_pesto-gdd91567e8-1280_f.jpg)
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
![bešamel sos](/data/images/2024-03-13/80485_shutterstock-255028468_f.jpg)
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
GORDANINA ŠEHERZADA BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Ne peče se i gotova začas, a neodoljiva
Napravite ovu čarobnu nepečenu poslasticu po receptu Gordane Jovanović iz Rume.
Komentari (0)