BEŠAMEL SOS KAKAV JOŠ NISTE PROBALI Odlično se slaže uz meso i povrće i daje šmek svakom jelu
Pravite ručak i želite da mu dodate neki sos koji će dati glavni začin vasšem jelu? Onda je bešamel sos pravi izbor za vas. Dobro se meša sa različitim namirnicama a aroma mu ostaje uvek ista.
Potrebno je:
- 600 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 70 g putera
- so
- biber
Priprema:
U šerpu ili dublji tiganj stavite puter koji je omekšao, pa ga rastopite na umerenoj vatri, a zatim dodajte brašno i lagano mešajte, da se sve lepo sjedini. Mleko zagrevajte, ali vodite računa da ne proključa. Skinite posudu sa šporeta pre nego što mleko proključa. U tankom mlazu, lagano, ulivajte mleko u posudu sa puterom i brašnom, sve vreme mešajući žicom za mućenje. Temperatura ringle bi trebalo da bude na srednjoj jačini. Nemojte sipate svu količinu mleka odjednom. Tajna kremastog bešamela je u postepenom dolivanju mleka u maslac i brašno. Pred kraj kuvanja u sos sipajte so i po želji dodajte sveže mleveni biber ukoliko volite da malo bude ljući i muskatni oraščić za posebnu aromu.
Možda vas zanima:
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)