HOLANDEZ SOS Sličan majonezu, od sada ga napravite za samo 1 minut

Ivana Pavlović

16:00

U sosu sa 0

Ako kuvate predugo, dobićete kajganu. Ako ga ne kuvate dovoljno, sos se neće zgusnuti. Teško se pravio ali više ne.

holandez
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 1 žumance
  • 1 kašičica vode
  • 1 kašičica limunova soka
  • 110 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • prstohvat mlevene ljute paprike prema želji

 

Napomena 

Pre pripreme ostavite žumance najmanje 15 minuta, na sobnoj temperaturi, da se dobro zagreje.

Priprema

Pomešajte žumance, vodu, sok od limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru. Rastopite maslac na temperaturi od 105 stepeni i neprestano mešajte, dok ne zapeni. Miksujte smesu od žumanca polako ulivajući rastopljeni maslac. Za samo 30 sekundi sos je gotov.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading