Jednostavno napravite domaći majonez. Mnogo je zdraviji od kupovnog, a ulepšaće vam jelo koje pravite.

Potrebno je
- 1 jaje
- 200 ml suncokretovog ulja
- kašičica senfa
- kašičica soli
- kašika limunovog soka
Priprema
Svi sastojci koje koristite neka budu iz frižidera. Suncokretovo ulje ohladite u zamrzivaču 20 minuta pre pravljenja majoneza. U blender stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok. Uz pomoć štapa blendera na samom dnu, blendajte smesu pet sekundi. Onda pomerite štap gore-dole i mutite oko 25 sekundi. Vaš majonez je gotov. Majonez držite u frižideru i upotrebite u roku od pet dana.
Pripremite fantastične palačinke po receptu sertifikovane savetnice za ishranu, Snežane Paučinac Napravite malo drugačije mafine. Dodajte im krompir, ovsene pahuljice i dobićete potpuno drugačiji ukus. Đumbir daje posebnu aromu svakom zalogaju. Napravite najsočnije krmenadle koje se tope u ustima po receptu Dušice Stamenković iz Mladenovca. Ovaj kolač, po receptu Sanje Mandić iz Pančeva, postaće redovan na vašoj slavskoj trpezi. Mekan, lagan, prepun fila… Ma, oduševićete se kada ga probate. Napravite ovaj kremasti sos, i dodajte novu draž vašem jelu. Pravi se brzo i jednostavno. Možete da ga dodate jelima sa mesom, špagetama, ide uz sve.
BEZGLUTENSKE PALAČINKE SA HELJDOM Recept i intervju sa Snežanom Paučinac
MAFINI OD KROMPIRA Bolji nego oni klasični, hrskavi i aromatični
NAPRAVITE NAJSOČNIJE KRMENDALE Recept nam je dala Dušica iz Mladenovca i otkrila tajnu najmekšeg mesa koje ste do sada jeli
BELA VOĆNA MAĐARICA Sanja nam je dala recept za kolač koji će vas raspametiti, još je ukusniji od klasične čokoladne verzije
SOS OD PEČURAKA Kremast, a odlično se slaže sa mesom i testeninom
Komentari (0)