DOMAĆI MAJONEZ Ima ukus bolji od kupovnog, a gotov je za 5 minuta

Ivana Pavlović

17:00

U sosu sa 0

Jednostavno napravite domaći majonez. Mnogo je zdraviji od kupovnog, a ulepšaće vam jelo koje pravite.

domaći majonez
Shutterstock

Potrebno je

  •  1 jaje
  •  200 ml suncokretovog ulja
  •  kašičica senfa
  •  kašičica soli
  • kašika limunovog soka

Priprema

Svi sastojci koje koristite neka budu iz frižidera. Suncokretovo ulje ohladite u zamrzivaču 20 minuta pre pravljenja majoneza. U blender stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok. Uz pomoć štapa blendera na samom dnu, blendajte smesu pet sekundi. Onda pomerite štap gore-dole i mutite oko 25 sekundi. Vaš majonez je gotov. Majonez držite u frižideru i upotrebite u roku od pet dana.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading