Napravite malo drugačije mafine. Dodajte im krompir, ovsene pahuljice i dobićete potpuno drugačiji ukus. Đumbir daje posebnu aromu svakom zalogaju.
Potrebno je
- 3 krompira srednje veličine
- 4 jajeta
- 100 g brašna
- 3 kašike ulja
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice đumbira
- 2 kašike susama
Priprema
Prvo oljuštite krompir, pa ga skuvajte i izgnječite. Dodajte mu so, đumbir i kašiku ulja. Onda umutite jaja i dodajte dve kašike ulja, pahuljice i brašno. Dodajte u tu smesu izgnječen krompir i sve izmešajte. Sipajte smesu u kalupe obložene pek-papirom pa ih pospite susamom. Mafine pecite 30-40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)