Pravi se brzo i lako.
Potrebno je:
- 30 g putera
- 30 g brašna
- 2 čaše mleka
- mleveni biber
- so
Priprema
Zagrejte puter pa dodajte brašno i malo propržite, ali da ostane bele boje. Lagano, dodajte toplo mleko, uz neprestano mešanje, da se sastojci sjedine. Posolite i pobiberite. Kuvajte još malo, dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta i prohladite.
.
Možda vas zanima:
BEŠAMEL SOS PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Svako jelo će biti preukusno uz njega
Dodajte ga uz ribu ili testeninu i osetite eksploziju ukusa.
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI BEŠAMEL SOS? Recept je proveren, a ukus neodoljiv
Dodajte ga vašem jelu i osetite eksploziju ukusa. Sjajno se slaže sa ribom, povrćem, testeninom...
SAVRŠENI BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu a gotov začas, daje draž svakom jelu
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i dobićete savršen umak za jela sa mesom i ribom.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)