SOS OD PEČURAKA Slaže se sa mesom i ribom, a pravi se brzo i lako

Ivana Pavlović

12:00

U sosu sa 0

Dodajte vašem jelu i dobićete potpuno novi ukus.

sos od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g svežih pečuraka
  • 50 brašna
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika ulja
  • peršunov list
  • mleveni biber
  • so

Priprema

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk pa dodajte oprane i očišćene pečurke, posolite i pobiberite. Prelijte toplom vodom i dinstajte u poklopljenoj šerpi, dok pečurke ne omekšaju. Zasebno pomešajte brašno, kiselu pavlaku i sitno seckan peršunov list pa prelijte pečurke i nastavite da dinstate još 5 minuta.
 

Komentari (0)

Loading