Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
![bešamel sos](/data/images/2024-03-13/80485_shutterstock-255028468_f.jpg?timestamp=1713996000)
Potrebno je
- 800 ml posnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo, palmino, pirinčano)
- 70 g margarina
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 1/3 kašičice bibera
- 1/3 kašičice muskatnog oraščića
Priprema
Posno mleko sipajte u šerpu pa kuvajte i sklonite sa strane, pre nego što krene da vri. Zatim istopite margarin u drugoj šerpi pa dodajte brašno i pržite dva minuta, neprestano mešajući. Na kraju, dodajte toplo mleko i začine, pa uz neprestano mešanje, kuvajte dok se ne zgusne. Vaš posni bešamel sos je gotov.
Možda vas zanima:
![bešamel sos](/data/images/2024-03-13/80485_shutterstock-255028468_f.jpg)
KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI BEŠAMEL SOS? Recept je proveren, a ukus neodoljiv
Dodajte ga vašem jelu i osetite eksploziju ukusa. Sjajno se slaže sa ribom, povrćem, testeninom...
![bešamel sos](/data/images/2024-02-09/76619_besamel-sos_f.jpg)
SAVRŠENI BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu a gotov začas, daje draž svakom jelu
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i dobićete savršen umak za jela sa mesom i ribom.
![bešamel sos](/data/images/2024-02-02/75769_shutterstock-1665202834_f.jpg)
BEŠAMEL SOS Daje savršenu notu svakom jelu, a odlično ide uz meso i povrće
Pravi se brzo i lako.
![bešamel sos](/data/images/2023-12-14/70785_shutterstock-2155245239_f.jpg)
SAVRŠEN BEŠAMEL SOS Sjajno se slaže sa raznim jelima, ovakav niste probali
Bešamel sos može da se napravi na više načina. Ide uz mnoga jela, meso, ribu. Nazivaju ga još i belim, i glavni je sastojak za pravljenje drugih soseva.
![milka torta](/data/images/2024-07-25/95310_image0-2_f.jpeg)
MARIJINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Izdašna i kremasta, za prave sladokusce
Napravite ovu izdašnu i kremastu poslasticu po receptu Marije Čitaković iz Gornjeg Mušića
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)