ZDRAVA KINOA KAŠA ZA VITKU LINIJU Ukusna i sočna, pravićete stalno

Ivana Pavlović

15:00

Zdravi zalogaji 0

Pravi se lako, a ukusna i drugačija.

kinoa kaša
Printscreen

Potrebno je:

  • 80 g kinoe
  • 30 g ovsenih pahuljica
  • 250 ml bademovog mleka
  • 1 šaka brusnice
  • 1 kafena kašika cejlonskog cimeta
  • nekoliko kapi arome vanile
  • 2 kašika meda
  • 2 kašika lešnikovog putera
  • suvo grožđe

Priprema:

Sjedinite ovsene pahuljice, kinou, cimet i vanilu. Onda prelijte sa 250 ml vode i 100 ml bademovog mleka, pa kuvajte oko 15 minuta. Sipajte ostatak mleka i kuvajte, sve dok kinoa ne bude skuvana. Umešajte šaku suvog grožđa i med, pa pustite da se prohladi. U činiju stavite deo kaše, pa naseckane šljive, pa opet kašu. Prelijte sa kašikom lešnikovog putera i seckanog lešnika. Pustite tako da prenoći. 

@moja.trpeza Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading