POSNI ČIA PUDING SA SECKANIM JABUKAMA I CIMETOM Zdrava i ukusna užina koja osvežava u trenu

Ivana Pavlović

12:00

Zdravi zalogaji 0

Napravljen puding možete da čuvate do 5 dana u frižideru.

čia puding sa seckanim jabukama
Printscreen

Potrebno je

  • 3 šolje biljnog mleka po ukusu (bademovo, kokosovo, sojino)
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1 šolja posnog jogurta
  • 1/4 šolje čistog javorovog sirupa 
  • 2 kašičice putera od orašastog voća (badema, kirikija, oraha…)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica rendane kore pomorandže
  • 3/4 šolje crnih čia semenki
  • jedna srednja jabuka, očišćena i isečena na kockice

Priprema:

Mleko zagrejte u šerpi, pa dodajte cimet i mešajte, sve dok ne provri. Onda sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 20 minuta. Zasebno, umutite posni jogurt, javorov sirup, kikiriki puter, vanilin ekstrakt i koru pomorandže. Dobro mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Zatim, dodajte prohlađeno mleko sa cimetom, pa promešajte i ubacite čia semenke. Opet promešajte, pa ostavite sa strane. Podelite u 4 činije, pokrijte folijom i ostavite bar 4 sata u frižideru. Na kraju, dodajte seckane jabuke, pa pospite cimetom čia puding. Prijatno!

 

@moja.trpeza Pomfrit od batata Sastojci: 1 batat So Peršun Maslinovo ulje Priprema: Oljuštite batat i isecite na tanke trakice. Premažite maslinovim uljem, pospite solju i peršunom, pa pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite toplo i uživajte u hrskavom, zdravom pomfritu! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pomfit #batat #viral_video #viralvideos #foryoupage #foruyou #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading