ZDRAVA KAŠA SA KUS KUSOM Savršena za doručak ili užinu, a daće vam energiju za ceo dan
Umesto biljnog mleka možete da koristite kravlje, ili steviju umesto meda.
Potrebno je:
- 200 ml ključale vode
- 1 litra nezaslađenog biljnog mleka
- 6 kašika meda ili nektara agave
- 1 kašika cimeta
- 500 g kus-kusa
- 250 g naseckanih suvih višnjica
- 75 g grubo naseckanih pistaća
- šaka malina
Priprema:
U jednu posudu sipajte ključalu vodu, pola litre mleka i cimeta i med. Ostavite da proključa na srednjejakoj vatri, uz neprestano mešanje. Potom ugasite vatru i umešajte kus-kus. Poklopite i ostavite da odstoji bar 5 minuta. Dodajte preostalo mleko, višnje i pistaće. Zatim ponovo poklopite pa ostavite bar 2 minuta. Služite uz maline i med.
Možda vas zanima:
ZDRAVA OVSENA KAŠA Prepuna bobičastog voća i čia semenki, daće vam energije za ceo dan
Ukusna i zdrava, za savršen doručak.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Zdrava i ukusna, a super za fit liniju pred leto
Super za doručak ili užinu.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)