NEMA BOLJE Klasična paradajz čorba nadoknađuje izgubljene minerale, biće omiljena ovog leta
Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak...

Jednostavna i ukusna, naša kremasta paradajz čorba je pravi primer koliko domaća kuhinja može biti i laka i izuzetno ukusna.
Recept je prilagođen iz knjige ,,Martha Stewart's Cooking School", a pravi se od samo pet sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji: puter, crni luk, beli luk, paradajz iz konzerve i bujon ili voda. Teška pavlaka je opciona, kao dodatak pri serviranju.
Čorba se priprema za manje od pola sata i brzo će postati deo vaše redovne kuhinjske rutine. Idealna je za brz ručak tokom radnog dana ili toplu, udobnu večeru — a još je bolja uz svog vernog saputnika: sendvič sa sirom zapečen na roštilju. Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak u tanjiru.
Sastojci:
- 2 kašike neslanog putera
- 1 luk, grubo iseckan
- 1 čen belog luka (opciono, koristite 2 čena za jači ukus)
- 2 konzerve (400 g) celog oljuštenog paradajza
- krupna so i sveže mleveni biber
- 1 i ½ šolja pilećeg bujona ili vode
- ½ šolje neutralne pavlake (opciono)
Priprema:
Rastopite puter u srednjem loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i beli luk (ako koristite) i dinstajte, stalno mešajući, dok ne omekšaju i postanu providni, oko 3 minuta.
Dodajte paradajz sa sokom i bujon. Posolite i pobiberite, pa pustite da provri, zatim smanjite vatru i krčkajte 10 minuta.
U nekoliko navrata, smesu paradajza prebacite u blender, procesor hrane ili kuhinjsku mašinu za pasiranje. Izblendajte smesu (ako koristite blender, pokrijte poklopac kuhinjskim ubrusom dok blender radi).
Vratite čorbu u čist lonac i zagrevajte na tihoj vatri.
Umutite pavlaku, ako želite; začinite po ukusu sa solju i biberom. Poslužite odmah.
Bonus video:
Možda vas zanima:

GOTOVA ZA POLA SATA, NEMA TRUNKU MESA, A HRANLJIVA KAO DA IMA Recept za brzu letnju čorbu oduševljava sve, komšinice i komšije će vas moliti za recept
Kad vam treba nešto brzo, toplo i hranljivo, a nemate puno vremena za kuvanje, brza čorba je pravi izbor.

SAVRŠENA PARADAJZ ČORBA Ukusna i okrepljujuća, a pogodna za dane posta
Okrepljujuća i sočna, a puna vitamina.

ZELENA ČORBA Zdrava i ukusna, puna vitamina, a krepi organizam u trenu
Ukusa koji priča priče.

ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.

KETO LIMUN PITA SAVRŠENA ZA DIJETU Možete da je jedete bez griže savesti, a uspeva i potpunim početnicima
Umesto brašna i šećera koristi se bademovo brašno i eritritol.

OSVEŽAVA + NENORMALNO ZASITNO Smuti sa borovnicama obara sa nogu, plus telu daje brdo vitamina
U letnjim mesecima, kada temperature rastu, organizmu najviše prijaju lagani, osvežavajući i hranljivi obroci.

NEODOLJIVO KREMAST Spanać pripremljen na ovaj način će vas oduševiti, pravo bogatstvo ukusa
Pomešan sa mlekom i dodat u proprženi crni luk i beli luk, stvara...

AROMATIČAN GRILOVANI PATLIDŽAN Paradajz i feta sir mu daju neodoljvu slast, a ovaj sastojak savršen šmek
Poslužite kao predjelo, glavno jelo bez mesa za dvoje, ili kao prilog uz...

ZELENI DORUČAK ZA DOBAR DAN Kajgana sa spanaćem puna proteina koja daje snagu
Možete servirati uz integralni tost ili paradajz za kompletan doručak
Komentari (0)