NEMA BOLJE Klasična paradajz čorba nadoknađuje izgubljene minerale, biće omiljena ovog leta

Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak...

posna paradajz čorba
Shutterstock

Jednostavna i ukusna, naša kremasta paradajz čorba je pravi primer koliko domaća kuhinja može biti i laka i izuzetno ukusna.

Recept je prilagođen iz knjige ,,Martha Stewart's Cooking School", a pravi se od samo pet sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji: puter, crni luk, beli luk, paradajz iz konzerve i bujon ili voda. Teška pavlaka je opciona, kao dodatak pri serviranju.

Čorba se priprema za manje od pola sata i brzo će postati deo vaše redovne kuhinjske rutine. Idealna je za brz ručak tokom radnog dana ili toplu, udobnu večeru — a još je bolja uz svog vernog saputnika: sendvič sa sirom zapečen na roštilju. Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak u tanjiru.

Sastojci:

  • 2 kašike neslanog putera
     
  • 1 luk, grubo iseckan
     
  • 1 čen belog luka (opciono, koristite 2 čena za jači ukus)
     
  • 2 konzerve (400 g) celog oljuštenog paradajza
     
  • krupna so i sveže mleveni biber
     
  • 1 i ½ šolja pilećeg bujona ili vode
     
  • ½ šolje neutralne pavlake (opciono)

Priprema:

Rastopite puter u srednjem loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i beli luk (ako koristite) i dinstajte, stalno mešajući, dok ne omekšaju i postanu providni, oko 3 minuta.

Dodajte paradajz sa sokom i bujon. Posolite i pobiberite, pa pustite da provri, zatim smanjite vatru i krčkajte 10 minuta.

U nekoliko navrata, smesu paradajza prebacite u blender, procesor hrane ili kuhinjsku mašinu za pasiranje. Izblendajte smesu (ako koristite blender, pokrijte poklopac kuhinjskim ubrusom dok blender radi).

Vratite čorbu u čist lonac i zagrevajte na tihoj vatri.

Umutite pavlaku, ako želite; začinite po ukusu sa solju i biberom. Poslužite odmah.

 

Bonus video:

 

@moja.trpeza Čorba od spanaća Sastojci: 400 g spanaća 2 crna luka 2 čena belog luka 200 ml biljne pavlak 100 ml mleka Maslinovo ulje Biber Priprema: Iseckajte luk i propržite ga na malo maslinovog ulja. Dodajte iseckan spanać i dinstajte dok ne omekša. Začinite po ukusu, dodajte beli luk, pavlaku i mleko. Sklonite sa šporeta i izmiksajte u blenderu dok ne postane kremasto. Vratite u šerpu i kuvajte još par minuta. Poslužite toplo! #trpeza #mojatrpeza #recept #fyp #fyp #foryoupage #fypシ゚ #fouryou #goviral ♬ Prolaze neke slike - 22:11 ᯤ 𓈆 1%

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading