NEMA BOLJE Klasična paradajz čorba nadoknađuje izgubljene minerale, biće omiljena ovog leta
Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak...
Jednostavna i ukusna, naša kremasta paradajz čorba je pravi primer koliko domaća kuhinja može biti i laka i izuzetno ukusna.
Recept je prilagođen iz knjige ,,Martha Stewart's Cooking School", a pravi se od samo pet sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji: puter, crni luk, beli luk, paradajz iz konzerve i bujon ili voda. Teška pavlaka je opciona, kao dodatak pri serviranju.
Čorba se priprema za manje od pola sata i brzo će postati deo vaše redovne kuhinjske rutine. Idealna je za brz ručak tokom radnog dana ili toplu, udobnu večeru — a još je bolja uz svog vernog saputnika: sendvič sa sirom zapečen na roštilju. Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak u tanjiru.
Sastojci:
- 2 kašike neslanog putera
- 1 luk, grubo iseckan
- 1 čen belog luka (opciono, koristite 2 čena za jači ukus)
- 2 konzerve (400 g) celog oljuštenog paradajza
- krupna so i sveže mleveni biber
- 1 i ½ šolja pilećeg bujona ili vode
- ½ šolje neutralne pavlake (opciono)
Priprema:
Rastopite puter u srednjem loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i beli luk (ako koristite) i dinstajte, stalno mešajući, dok ne omekšaju i postanu providni, oko 3 minuta.
Dodajte paradajz sa sokom i bujon. Posolite i pobiberite, pa pustite da provri, zatim smanjite vatru i krčkajte 10 minuta.
U nekoliko navrata, smesu paradajza prebacite u blender, procesor hrane ili kuhinjsku mašinu za pasiranje. Izblendajte smesu (ako koristite blender, pokrijte poklopac kuhinjskim ubrusom dok blender radi).
Vratite čorbu u čist lonac i zagrevajte na tihoj vatri.
Umutite pavlaku, ako želite; začinite po ukusu sa solju i biberom. Poslužite odmah.
Bonus video:
Možda vas zanima:
GOTOVA ZA POLA SATA, NEMA TRUNKU MESA, A HRANLJIVA KAO DA IMA Recept za brzu letnju čorbu oduševljava sve, komšinice i komšije će vas moliti za recept
Kad vam treba nešto brzo, toplo i hranljivo, a nemate puno vremena za kuvanje, brza čorba je pravi izbor.
SAVRŠENA PARADAJZ ČORBA Ukusna i okrepljujuća, a pogodna za dane posta
Okrepljujuća i sočna, a puna vitamina.
ZELENA ČORBA Zdrava i ukusna, puna vitamina, a krepi organizam u trenu
Ukusa koji priča priče.
ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)