HRSKAVI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM Bolji nego oni iz pekare a posni, savršeni za popodnevno grickanje
I duupla mera će biti malo.
Potrebno je:
- 500 g glatkog brašna
- 150 ml ulja
- 150 ml mineralne vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 50 g susama + još 50 g za posipavanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Brašno prosejte u veću posudu pa dodajte so, 50 g susama i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte. Zatim sipajte ulje i mineralnu vodu pa zamesite testo. Razvaljajte testo u pravougaonik pa ga obilno pospite susamom. Secite na štapiće željene dužine. Uvrnite svaki štapić tako da držite oba kraja i zarotirajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite štapiće oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA BELIM LUKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršeni za doručak uz šolju jogurta.
MIRIS SLANIH ŠTAPIĆA VRAĆA U DETINJSTVO Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
SLANI ŠTAPIĆI Nastanu za pola sata, a nestanu dok trepneš, jer su lepši od onih iz pekare!
Slani štapići su uvek dobar izbor za posluženje, doručak ili užinu.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)