IDEALNE ZA DANE POSTA Fantastične pljeskavice od povrća, raskošnog ukusa i mirisa
Zdravo jelo koje može biti ručak ili večera, a može se jesti i hladno.
Sastojci:
200 g pirinča
150 g krompira
1 crni luk
1 šargarepa
600 ml bujona od povrća
2 kašike seckanog peršuna
100 g prezli
So, mlevena paprika
Priprema:
Skuvajte pirinač sa bujonom. Posebno skuvajte krompir. Kuvani krompir izgnječite. Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckane luk i šargarepu 5 minuta ili dok ne omekšaju. Pomešajte kuvani pirinač, krompir, luk i šargarepu. Dodajte peršun. Začinite mlevenom paprikom i solju po ukusu. Dobro sjedinite i napravite pljeskavice. Uvaljajte ih u prezle. Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRANJANSKA SAMSA - RECEPT Prazna pita prelivena pavlakom i belim lukom oduševiće i najveće gurmane
Možda vas zanima:
ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
PLJESKAVICE OD PIRINČA I KROMPIRA Jeftino jelo koje će vas odlično zasititi, a treba vam samo još salata
Možete da ih poslužite uz meso, sir ili jedete samo uz salatu.
PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Zdrav ručak, a brzo se sprema.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)