SUPA KOJA ĆE VAM POPRAVITI DAN Dodajte pirinač u ovo kuvano jelo i podignite imunitet
Ukusna i slasna.
Bela čorba sa pirinčem
Sastojci:
1 l bistre supe (goveđe ili pileće)
150 g pirinča
2 jajeta
200 g kisele pavlake
1 limun
biber
peršun
Priprema:
U 1,5 litar slane vruće vode stavite pirinač (prethodno dobro opran) da se kuva. Da bi zrna pirinča ostala cela,
nacedite u vodu sok od pola limuna. Kada je pirinač dovoljno kuvan, procedite ga. Zatim umutite kiselu pavlaku, celo jaje i jedno žumance. Tome dodajte skuvan pirinač i dobro pobiberite. Ovako pripremljen
pirinač nalijte vrelom bistrom supom, stalno mešajući. Zatim po svom ukusu možete začiniti limunovim sokom. Pred služenje, po čorbi pospite sitno sečen peršunov list. Služite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
PUN TANJIR ZDRAVLJA Osnovni recept za vitaminsku bombu
Što više povrća, to bolje.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Komentari (0)