VREME JE DA PROBATE NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Punjeni luk:
Sastojci za 2 osobe:
1 kg crvenog luka
3 čena belog luka
200 g mlevenog mesa
100 g pirinča
2 šargarepe
veći komad celera
2 dl kisele pavlake
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika svežeg ruzmarina
1 limun
so po ukusu
ljuta tucana paprika
Priprema:
Cele očišćene glavice luka kuvajte oko 10 minuta u vodi dok ne omekšaju. Izvadite, ocedite i ostavite da se ohlade. Svaku glavicu nožem isecite na otprilike 2 cm ispod vrha, ali pazite da ne oštetite vrhove. Iz unutrašnjosti glavice kašičicom pažljivo izvadite sredinu. U međuvremenu, rernu uključite da se greje na 200 stepeni i pripremite fi l. U tiganju izdinstajte meso sa sitno iseckanim srcem luka, šargarepom, celerom i
pirinčem. Posolite i dodajte tucanu papriku. Prvi sloj luka odbacite, glavice punite fi lom iz tiganja i
prekrijte isečenim vrhom. Korpice poređajte u pleh koji ste podmazali s malo maslinovog ulja. Glavice
luka pospite sitno seckanim belim lukom i seckanim ruzmarinom, pa pecite 10 minuta. Izvadite i prelijte kiselom pavlakom i sokom od limuna. Servirajte kao toplo predjelo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)