Dok traje sezona MLADE KELERABE isprobajte ovu salatu kojoj mirođija daje poseban šmek
Za pripremu ove ukusne i zdrave salate dovoljno je samo desetak minuta.
Salata od mlade kelerabe i mirođije
Sastojci (za 4 osobe):
6 mladih keleraba
1 šargarepa
40 g orašastih plodova (indijski orah, kikiriki, pistaći...)
1 kašika seckane mirođije
1 kašika limunovog soka
1 kašičica šećera
so, biber
3 kašike majoneza
jogurt po želji
Priprema:
Mladu kelerabu oljuštite, oprati i iseći na tanke kriške. Stavite ih u činiju. Ogulite šargarepu i isecite je na tanke kriške. Orahe sitno iseckati i pomešati s povrćem. Sve pospite seckanim koprom. U drugoj posudi pomešajte limunov sok, šećer, so, majonez i jogurt. Ostavite preliv da odstoji neko vreme. Salatu ohladite i pomešajte sa dresingom pre serviranja. Na kraju dodati biber.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Prolećna salata od matovilca i kozjeg sira će da vam obezbedi energiju tokom celog dana
Iako je sezona citrusa na izmaku, još uvek možemo pronaći poneku sočnu mandarinu ili pomorandžu, koje se odlično slažu sa salatom, avokadom i cveklom.
Maštovita salata s rotkvicama i renom od koje Grcima skače dobro raspoloženje
Ukoliko vam je potreban lagani obrok pripremljen unapred ili savršen prilog porodičnoj večeri, ova zdrava salata će vas sigurno oduševiti.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)