POMFRIT OD PALENTE Napravite krompiriće na još jedan zanimljiv način
Napravite pomfrit od kukuruznog griza i poslužite ga uz ajvar za dobitnu kombinaciju.
Sastojci
za 2 osobe
- 500 ml vode
- 1 kocka kokošije supe
- 130 g kukuruznog griza
- prstohvat crnog bibera
- 1 kašičica origana
- 50 g putera
- 30 g parmezana
- 3 kašike maslinovog ulja
ZA POSLUŽIVANJE:
- seckani peršun
- ajvar
Priprema
U 500 ml kipuće vode stavite 1 kocku i kuvajte na laganoj vatri 3 minute. Dodajte griz i kuvajte 10-ak minuta na laganoj vatri uz mešanje.
Popaprite, dodajte origano, puter i sir i sve dobro promiješajte.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte površinu. Ostavite da se dobro ohladi i stisne.
Ohlađenu palentu narežite na štapiće debljine oko 1 cm pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
Dobro premažite maslinovim uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 220°C oko 25 minuta. Poslužite ohlađeno sa ajvarom.
Savet
Na pola pečenja štapiće okrenite kako bi bili ravnomerno hrskavi.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)