POMFRIT OD PALENTE Napravite krompiriće na još jedan zanimljiv način
Napravite pomfrit od kukuruznog griza i poslužite ga uz ajvar za dobitnu kombinaciju.
Sastojci
za 2 osobe
- 500 ml vode
- 1 kocka kokošije supe
- 130 g kukuruznog griza
- prstohvat crnog bibera
- 1 kašičica origana
- 50 g putera
- 30 g parmezana
- 3 kašike maslinovog ulja
ZA POSLUŽIVANJE:
- seckani peršun
- ajvar
Priprema
U 500 ml kipuće vode stavite 1 kocku i kuvajte na laganoj vatri 3 minute. Dodajte griz i kuvajte 10-ak minuta na laganoj vatri uz mešanje.
Popaprite, dodajte origano, puter i sir i sve dobro promiješajte.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte površinu. Ostavite da se dobro ohladi i stisne.
Ohlađenu palentu narežite na štapiće debljine oko 1 cm pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
Dobro premažite maslinovim uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 220°C oko 25 minuta. Poslužite ohlađeno sa ajvarom.
Savet
Na pola pečenja štapiće okrenite kako bi bili ravnomerno hrskavi.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)