OMILJENA CACIKI SALATA Odlično se slaže sa girosom, mesom, a osvežava
Čuvenu caciki salatu možete da napravite i u svom domu. Savršen spoj krastavca, luka, mirođije i grčkog jogurta nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Jedite je kao prilog, uz giros ili jela od mesa.
Potrebno je
- 3 sveža krastavca
- 200 g grčkog jogurta
- 2 krupnija čena belog luka
- kašičica iseckane mirođije
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- prstohvat bibera
- so po ukusu
Priprema
Prvo oljuštite krastavce i kašičicom izvadite sredinu sa semenkama. Narendajte krastavce i stavite ih u cediljku. Posolite ih i ostavite da se ocede od viška vode. Čenove belog luka prelijte sa 2-3 kašike maslinovog ulja i ostavite ih pola sata, da ulje upije arome luka. Beli luk sitno narendajte. Sjedinite beli luk i grčki jogurt, pa ostavite smesu preko noći u frižideru. Dodajte iseckanu mirođiju, maslinovo ulje, limunov sok, biber i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke. Uživajte !
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)