TROUGLIĆI SA SIROM Domaće pecivo, meko kao duša, deca ga obožavaju!
Lisnati trouglići punjeni sirom, idealni za doručak ili večeru.
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna
200 ml tople vode
1/2 kockice kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100 ml ulja
Premaz:
250 g putera
Za fil:
300 g sitnog sira
1 belance
Premaz:
1 žumance
Priprema:
Testo: U toplu vodu izmrvite kvasac I dodajte šećer, pa ostavite da nadođe. U brašno dodajte so, ulje, nadošao kvasac I mešajte da se sjedini testo, a potom ga rukama umesite. Razvaljajte oklagijom pravougaonik. Polovinu prekrijte listićima pola putera, preklopite ivice kao pismo. Ponovo razvaljajte u pravougaonik i ponovite postupak sa drugom polovinom putera. Opet preklopite ivice. Razvaljajte u pravougaonik i isecite na manje kvadrate. Umutite viljuškom belance I pomešajte sa sirom. Stavljajte kašikom na sredinu kvadrata, a potom preklopiti ivice u trougao. Poređajte trouglove u pleh. Premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta, tj. dok ne porumene.
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KAO IZ PEKARA Recept koji čini da bude još mekša i sočnija
Da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)