PEČENE ZA SAMO 30 MINUTA Mekane i kremaste buhtle sa sirom po arapskom receptu – jednostavne za pripremu, a neodoljivo sočne iznutra
Buhtle su poslastica koja je obeležila mnoga detinjstva. Najčešće smo ih jeli sa domaćim pekmezom, bilo od šljiva ili marelica, ali su bile ukusne i same, samo posute šećerom u prahu

Savršene za doručak, užinu ili čak kao dezert uz šoljicu čaja ili kafe. Priprema je jednostavna, a rezultat – buhtle koje će oduševiti na prvi zalogaj!
Sastojci:
3 jaja + 1 jaje za fil
150 g šećera
Prstohvat soli
100 ml biljnog ulja
70 ml mleka
200 g brašna
1 kašika praška za pecivo
250 g svežeg mrvljivog sira
3 kašike šećera (za fil)
1 kašika skroba
Šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
U jednoj posudi umutite 3 jaja sa prstohvatom soli i 150 g šećera. Dodajte ulje i mleko, pa dobro promešajte.
Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo, mešajući dok ne dobijete glatku smesu.
Dno pleha premažite maslacem, pa ravnomerno rasporedite dobijenu smesu.
U drugoj posudi pomešajte sveži mrvljeni sir, 1 jaje, 3 kašičice šećera i skrob, pa sve dobro izblendujte mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
Na žutom sloju u plehu, nožem, lagano napravite plitke razdelne linije.
U plastičnu kesu stavite belu smesu i isečite kraj kesice tako da dobijete deblju rupu, a zatim po razdeljenim linijama u plehu iscrtajte bele trake.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu i pecite oko 30-35 minuta na 180°C, dok buhtle ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.
Kada se ispeku, pospite ih šećerom u prahu, isecite i poslužite.
Uživajte u savršenim buhtlama sa sirom!

SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice

PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)