PEČENE ZA SAMO 30 MINUTA Mekane i kremaste buhtle sa sirom po arapskom receptu – jednostavne za pripremu, a neodoljivo sočne iznutra

Izvor: Slobodanka Ćorić

15:23

Bakina vanglica 0

Buhtle su poslastica koja je obeležila mnoga detinjstva. Najčešće smo ih jeli sa domaćim pekmezom, bilo od šljiva ili marelica, ali su bile ukusne i same, samo posute šećerom u prahu

buhtle
Printscreen/Youtube

Savršene za doručak, užinu ili čak kao dezert uz šoljicu čaja ili kafe. Priprema je jednostavna, a rezultat – buhtle koje će oduševiti na prvi zalogaj!

Sastojci:

3 jaja + 1 jaje za fil
150 g šećera
Prstohvat soli
100 ml biljnog ulja
70 ml mleka
200 g brašna
1 kašika praška za pecivo
250 g svežeg mrvljivog sira
3 kašike šećera (za fil)
1 kašika skroba
Šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

U jednoj posudi umutite 3 jaja sa prstohvatom soli i 150 g šećera. Dodajte ulje i mleko, pa dobro promešajte.
Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo, mešajući dok ne dobijete glatku smesu.
Dno pleha premažite maslacem, pa ravnomerno rasporedite dobijenu smesu.
U drugoj posudi pomešajte sveži mrvljeni sir, 1 jaje, 3 kašičice šećera i skrob, pa sve dobro izblendujte mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
Na žutom sloju u plehu, nožem, lagano napravite plitke razdelne linije.
U plastičnu kesu stavite belu smesu i isečite kraj kesice tako da dobijete deblju rupu, a zatim po razdeljenim linijama u plehu iscrtajte bele trake.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu i pecite oko 30-35 minuta na 180°C, dok buhtle ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.
Kada se ispeku, pospite ih šećerom u prahu, isecite i poslužite.

Uživajte u savršenim buhtlama sa sirom!

Komentari (0)