KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
Potrebno je:
za knedle:
- 1 kg krompira
- 1 kašičica soli
- 2 žumanceta
- 30 g putera (margarina)
- 300-350 g brašna
- 20 šljiva
za pržene prezle:
- 60 g putera ili margarina
- 2 kašike ulja
- 200 g prezli
- 200 g šećera
Priprema:
U ljusci skuvajte krompir pa ga ogulite i ispasirajte. Zatim pustite da se prohladi. Potom dodajte kašičicu soli, dva žumanca i puter. Promešajte sve pa dodajte brašno i zamesite testo, koje će da bude blago lepljivo. Testo razvucite pa odsecite krajeve da dobijete pravougaonik. Secite na jednake kvadratiće. Po jednu šljivu ubacite u svaku knedlu pa pošećerite i zatvorite. Vodu zagrejte do vrenja pa ubacite knedle i kuvajte. Nakon što isplivaju na površinu kuvajte još 5 minuta. Posle vadite knedle pa ih valjajte u pržene prezle. U dubljem tiganju otopite 60 g putera i dve kašike ulja. Dodajte prezle pa pržite uz mešanje. Pošećerite pa promešajte.
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Toliko su ukusne da će vam poći voda na usta
Prave se lako, a pojedu očas posla.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)