KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
Potrebno je:
za knedle:
- 1 kg krompira
- 1 kašičica soli
- 2 žumanceta
- 30 g putera (margarina)
- 300-350 g brašna
- 20 šljiva
za pržene prezle:
- 60 g putera ili margarina
- 2 kašike ulja
- 200 g prezli
- 200 g šećera
Priprema:
U ljusci skuvajte krompir pa ga ogulite i ispasirajte. Zatim pustite da se prohladi. Potom dodajte kašičicu soli, dva žumanca i puter. Promešajte sve pa dodajte brašno i zamesite testo, koje će da bude blago lepljivo. Testo razvucite pa odsecite krajeve da dobijete pravougaonik. Secite na jednake kvadratiće. Po jednu šljivu ubacite u svaku knedlu pa pošećerite i zatvorite. Vodu zagrejte do vrenja pa ubacite knedle i kuvajte. Nakon što isplivaju na površinu kuvajte još 5 minuta. Posle vadite knedle pa ih valjajte u pržene prezle. U dubljem tiganju otopite 60 g putera i dve kašike ulja. Dodajte prezle pa pržite uz mešanje. Pošećerite pa promešajte.
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Toliko su ukusne da će vam poći voda na usta
Prave se lako, a pojedu očas posla.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)