KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša

Izvor: Ivana Pavlović

18:00

Bakina vanglica 0

Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.

knedle sa šljivama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

za knedle:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašičica soli
  • 2 žumanceta
  • 30 g putera (margarina)
  • 300-350 g brašna
  • 20 šljiva

za pržene prezle:

  • 60 g putera ili margarina
  • 2 kašike ulja
  • 200 g prezli
  • 200 g šećera

Priprema:

U ljusci skuvajte krompir pa ga ogulite i ispasirajte. Zatim pustite da se prohladi. Potom dodajte kašičicu soli, dva žumanca i puter. Promešajte sve pa dodajte brašno i zamesite testo, koje će da bude blago lepljivo. Testo razvucite pa odsecite krajeve da dobijete pravougaonik. Secite na jednake kvadratiće. Po jednu šljivu ubacite u svaku knedlu pa pošećerite i zatvorite. Vodu zagrejte do vrenja pa ubacite knedle i kuvajte. Nakon što isplivaju na površinu kuvajte još 5 minuta. Posle vadite knedle pa ih valjajte u pržene prezle. U dubljem tiganju otopite 60 g putera i dve kašike ulja. Dodajte prezle pa pržite uz mešanje. Pošećerite pa promešajte. 


 

Komentari (0)

Loading