KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Toliko su ukusne da će vam poći voda na usta
Prave se lako, a pojedu očas posla.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.

KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
za knedle:
- 1 kg krompira
- 1 kašičica soli
- 2 žumanceta
- 30 g putera (margarina)
- 300-350 g brašna
- 20 šljiva
za pržene prezle:
- 60 g putera ili margarina
- 2 kašike ulja
- 200 g prezli
- 200 g šećera
Priprema:
U ljusci skuvajte krompir pa ga ogulite i ispasirajte. Zatim pustite da se prohladi. Potom dodajte kašičicu soli, dva žumanca i puter. Promešajte sve pa dodajte brašno i zamesite testo, koje će da bude blago lepljivo. Testo razvucite pa odsecite krajeve da dobijete pravougaonik. Secite na jednake kvadratiće. Po jednu šljivu ubacite u svaku knedlu pa pošećerite i zatvorite. Vodu zagrejte do vrenja pa ubacite knedle i kuvajte. Nakon što isplivaju na površinu kuvajte još 5 minuta. Posle vadite knedle pa ih valjajte u pržene prezle. U dubljem tiganju otopite 60 g putera i dve kašike ulja. Dodajte prezle pa pržite uz mešanje. Pošećerite pa promešajte.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)